Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν ξέχασε τα όσα είχε πει ο αντιπρόεδρος της κινεζικής ομοσπονδίας και αρνήθηκε να του δώσει το χέρι του λίγο πριν αναχωρήσει από την Κίνα.

Η Κίνα δεν κατάφερε να προκριθεί στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας και πλέον η θέση του Έλληνα τεχνικού δεν είναι σίγουρη στον πάγκο της ομάδας.

Στο «δράκο» ασκήθηκε έντονη κριτική μετά την αποτυχία αυτή και ένας από τους μεγαλύτερους επικριτές του ήταν ο αντιπρόεδρος της κινεζικής ομοσπονδίας, Χου Γιάσι, ο οποίος βρέθηκε στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρηση του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο Γιάσι πήγε να δώσει το χέρι του στον Έλληνα τεχνικό και να τον χαιρετήσει, αλλά εκείνος τον απέφυγε.

Γεγονός που σχολιάστηκε στα δελτία ειδήσεων της Κίνας μιας και η συγκεκριμένη κίνηση του Έλληνα τεχνικού έγινε μπροστά στις κάμερες.

Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής ομοσπονδίας, Χου Γιάσι, ασκούσε έντονη κριτική στον 54χρονο τεχνικό και ειδικότερα μετά την πέμπτη θέση που κατέλαβε η εθνική Κίνας στους Πανασιατικούς Αγώνες.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης λίγο πριν φύγει από την Κίνα με προορισμό την Ελλάδα είπε «αγαπώ το κινεζικό μπάσκετ, ελπίζω να επιστρέψω. Ευχαριστώ για όλα, θα τα πούμε σύντομα».gazzeta.gr