Το πρόσωπο της μικρής Madeleine McCann που εξαφανίστηκε πριν έξι χρόνια, ισχυρίζεται πως αναγνώρισε ένας οδηγός ταξί στην Πορτογαλία.

Σύμφωνα με την επίσημη καταγγελία που έκανε στις Αρχές της χώρας ο 73χρονος Antonio Castela, μπήκαν στο ταξί του τρεις άνδρες, μια γυναίκα καθώς και ένα παιδί με ροζ πυζάμες, για το οποίο δείχνει να είναι σίγουρος πως πρόκειται για τη μικρή Madeleine, την οποία λέει πως αναγνώρισε όχι μόνο από τα γενικά χαρακτηριστικά του προσώπου της αλλά και από το χαρακτηριστικό σημάδι στην ίριδα του ματιού.

Κατά τις περιγραφές του Castela, ο ίδιος μετέφερε τους τέσσερις ενήλικες και το κορίτσι (πλέον) σε ξενοδοχείο με το όνομα Faro, σε περιοχή που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με την Ισπανία. Εκεί, αφού κατέβηκαν από το ταξί, «τους είδε να επιβιβάζονται σε ένα μπλε όχημα 4x4 και να φεύγουν».

Παρά το γεγονός ότι για την Αστυνομία της Πορτογαλίας η υπόθεση θεωρείται πλέον οριστικά «κλεισμένη», οι αναφορές του ηλικιωμένου οδηγού ταξί δείχνουν εξαιρετικά σοβαρές, κάτι που αναγκάζει την Scotland Yard να αποστείλει αξιωματικούς για περαιτέρω έρευνα, ενώ η σχετική άδεια γι' αυτό έχει ήδη εγκριθεί από την Υπουργό Εσωτερικών της χώρας Theresa May.

«Το περιστατικό αυτό με έχει κυριολεκτικά στοιχειώσει», λέει ο Antonio Castela o οποίος πιστεύει πως θα βοηθήσει καταλυτικά στην θετική έκβαση αυτής της τραγικής ιστορίας, καθώς, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, «θυμάται κάθε λεπτομέρεια από τα άτομα αυτά».Υπενθυμίζεται ότι η Madeleine McCann είχε εξαφανιστεί από την πόλη Praia da Luz στο Praia da Luz on του Algarve, τον Μάιο του 2007 όταν ήταν σε ηλικία 4 ετών. (Σήμερα πλέον αναζητείται ένα κορίτσι ηλικίας 10 ετών).

Oι γονείς της Madeleine


Αριστερά, η Madeleine McCann όπως ήταν την εποχή της εξαφάνισής της, και δεξιά όπως η Scotland Yard εκτιμά πως θα είναι σήμερα στα 10 της χρόνια, έχοντας αναπτύξει το νέο της πρόσωπο μέσα από προηγμένα λογισμικά.zougla.gr