Θλίψη, οργή και αμέτρητα «γιατί» γεμίζουν φίλους και συγγενείς του Θανάση Κανούτη, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή έπειτα από διαπληκτισμό με ελεγκτή του τρόλεϊ.

Ανθρωποι που μεγάλωσαν μαζί με τον 19χρονο, μικρά παιδιά και οι ίδιοι θρηνούν για την απώλεια του φίλου τους και μιλούν για τα όνειρα και τις σκέψεις του.

«Εφυγε άδικα… όλοι μας είμαστε σοκαρισμένοι. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ο φίλος μας δεν θα είναι πια μαζί μας, όπως κάθε μέρα. Κυρίως όμως μας συγκλονίζει η αδικία. Είναι εξωφρενικό να χάνει τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος για μια τέτοια αιτία, για ένα ευρώ», δηλώνουν συγκλονισμένοι στο «Εθνος της Κυριακής» τρεις στενοί φίλοι του 19χρονου που έχασε τη ζωή του πέφτοντας από το τρόλεϊ στο Περιστέρι.

«Σε μερικές εβδομάδες θα κατατασσόταν στο στρατό ως εθελοντής 5ετούς θητείας» δηλώνει ένας από τους φίλους του συμπληρώνοντας «Ηταν προετοιμασμένος και αγωνιούσε να έρθει εκείνη η μέρα. Τον τελευταίο καιρό αυτό ήταν το μόνιμο θέμα συζήτησης που είχαμε. Ηθελε να αποκτήσει την ειδικότητα του τεχνικού. Είχε αποφασίσει να κάνει καριέρα στον στρατό, λύνοντας έτσι το πρόβλημα της εργασίας».

Μια άλλη παρέα παιδιών με τα οποία έπαιζε μαζί μπάλα αναφέρουν πόσο του άρεσε το ποδόσφαιρο και τονίζουν «Ηταν ένα χαρούμενο παιδί. Αστειευόταν του άρεσε πολύ το τάβλι, όπου γίνονταν απίστευτες κόντρες και περνούσαμε αρκετό χρόνο κάνοντας πλάκες μεταξύ μας, μέσα από το ίντερνετ».

«Εφυγες άδικα από τη ζωή αδελφούλη μου, μας λείπεις πολύ, εκδίκηση θα πάρουμε άγγελέ μου», αναφέρει η αδελφή του 19χρονου μέσα από το προφίλ της στο Facebook. «Καλό ταξίδι Μπαζ», συμπληρώνει η φωτογραφία με τη μαύρη κορδέλα που έχουν προσθέσει όλοι οι φίλοι του Θανάση.

Αυτό ήταν και το ψευδώνυμό του από τον αγαπημένο ήρωα της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Toy Story». Ο «Μπαζ» ήταν ένας καλοκάγαθος εύσωμος αστροναύτης, ελαφρώς τσαμπουκάς, αλλά πάντα πρώτος στο καθήκον, όποτε το χρειάζονταν οι φίλοι του.

«Ξάδελφε, καλό ταξίδι… Πλέον ο κόσμος σου είναι καλύτερος από αυτόν που έζησες μέχρι το τελευταίο σου λεπτό… Σ\’ αγαπάμε γοριλάκο», γράφει σε ανάρτησή του ο ξάδελφος του Θανάση και προσθέτε «Θα σ\’ αγαπώ αιώνια… Θα βρεθούμε ξανά… Όταν βλέπουμε το χαμόγελο των ανθρώπων, συνήθως λέμε ότι είναι απλώς μάσκα. Αλλά εσύ δεν φόραγες ποτέ αυτήν τη μάσκα, όπως άλλοι. Το πραγματικό σου πρόσωπο έδειχνες και δεν φοβόσουν τίποτα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα πράγματά μας και τα παιδικά μας χρόνια που περάσαμε μαζί».

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook