Έντονο ιστορικό, εκπαιδευτικό και εικαστικό ενδιαφέρον προκάλεσε η εκδήλωση στο Πολύκεντρο Ινίου για την συμπλήρωση των 100 χρόνων της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Ο Πολιτιστικός σύλλογος συμμετέχοντας στις τιμητικές εκδηλώσεις της περιφέρειας Κρήτης οργάνωσε εκδήλωση με ομιλητή τον επίτιμο σχολικό σύμβουλο Κώστα Βελεγράκη και λειτούργησε εικαστικό εργαστήρι.

Μετά την ομιλία για το χρονικό με τους αγώνες των Κρητικών για την ένωση με την Ελλάδα οι παριστάμενοι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετείχαν σε ένα ομαδικό εικαστικό ‘‘παιχνίδι’’ όπου με την χρήση μικτής τεχνικής – κολάζ (υφάσματα, χαρτιά, φωτογραφίες) και ζωγραφικής απεικόνισαν το γεγονός της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Την επιμέλεια και καθοδήγηση της εικαστικής δημιουργίας είχε η εικαστικός Ευαγγελία Γούλα. ‘‘ Ήταν μία πάρα πολύ σημαντική εκδήλωση όπου τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να αποκτήσουν την ιστορική γνώση της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, με πολύ χαρά αποτύπωσαν και εικαστικά το γεγονός αυτό ’’ δήλωσαν ο ομιλητής Κώστας Βελεγράκης και η εικαστικός Ευαγγελία Γούλα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook