Τουλάχιστον 79 νεκροί το Σάββατο – Ηρεμία με ισχυρή παρουσία στρατού-αστυνομίας στους δρόμους του Καΐρου – Η πρόταση του μεταβατικού πρωθυπουργού να τεθούν εκτός νόμου οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι εξετάζεται στο υπουργικό συμβούλιο

Παρά την ηρεμία που επικράτησε όλη τη μέρα στους δρόμους του Καΐρου, νέο αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε σε φυλακή της Αιγύπτου. Τουλάχιστον 38 οπαδοί της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια εξέγερσης σε φυλακή. Ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει τον αριθμό των νεκρών, αλλά σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι κάποιοι κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να δραπετεύσουν.

Στο Κάιρο σήμερα όλη μέρα επικράτησε ησυχία, σε αντίθεση με το χθεσινό σκηνικό του χάους, όπου έχασαν τη ζωή τους 79 άνθρωποι και 549 τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία. Έτσι, ο αριθμός των νεκρών, με βάση πάντα τα επίσημα στοιχεία, από την αρχή των συγκρούσεων την Τετάρτη ανεβαίνει στους 830.

Σήμερα, για τρεις ώρες οι τράπεζες ήταν ανοιχτές, ενώ το Χρηματιστήριο του Καΐρου λειτούργησε κανονικά.

Πάντως στο Κάιρο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, υπάρχει ισχυρή παρουσία του στρατού και της αστυνομίας. Οπαδοί του Μόρσι άρχισαν πορεία προς το Ανώτατο Δικαστήριο στο Κάιρο, με τις δυνάμεις ασφαλείας και τους στρατιώτες να έχουν αναπτυχθεί γύρω από το κτίριο στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα πάντως ματαίωσε όλες τις πορείες στην περιοχή κοτά στο προεδρικό μέγαρο στο ανατολικό Κάιρο για λόγους ασφαλείας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook