Με αφορμή το μνημόσυνο των τριών χρόνων από την δολοφονία του βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα και την παρουσία σ\’ αυτό μελών της Χρυσής Αυγής, Αλβανοί εθνικιστές έκαψαν σημαία της Χρυσής Αυγής.

Εθνικιστικό Αλβανικό παραλήρημα, στη μνήμη νεκρού Βορειοηπειρώτη, εναντίον… Ελλήνων εθνικιστών.

Στις δηλώσεις και την παρουσία των εκπροσώπων της «Χρυσής Αυγής» κατά τη διάρκεια του μνημοσύνου την περασμένη Κυριακή 11 Αυγούστου αντέδρασε χθές η οργάνωση \”Νέοι της Λιαμπουριάς\” [Djemtë e Labërisë].

Εκπρόσωποι της οργάνωσης αυτής πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην γέφυρα της Κάρντικι – Urës së Kardhiqit – κοντά στο Αργυρόκαστρο, όπου έκαψαν τη σημαία της Χρυσής Αυγής σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Έκαψαν σημαία της Χρυσής Αυγής στην Αλβανία

Ο βορειοηπειρώτης Αριστοτέλης Γκούμας δολοφονήθηκε στις 12 Αυγούστου 2010, στο Καμπί, στην περιοχή της Χιμάρας από Αλβανούς εθνικιστές, οι οποίοι λέγεται ότι ήταν μέλη της οργάνωσης \”Mjaft\”, που στα ελληνικά σημαίνει \”Αρκετά\” και θεωρείται αντίστοιχη των \”Γκρίζων Λύκων\” της Τουρκίας.

Την προηγουμένη ημέρα, ο Αριστοτέλης Γκούμας είχε υπερασπιστεί το δικαίωμά του να μιλάει ελληνικά. Οκτώ άτομα τον καταδίωξαν και εμβόλισαν την μηχανή του, τον έριξαν κάτω και πέρασαν πολλές φορές από πάνω του με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Στο μνημόσυνο που έγινε την περασμένη Κυριακή παρέστησαν – όπως βλέπετε στη φωτογραφία – μέλη της Χρυσής Αυγής, που σε ομιλία τους τόνισαν ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Παππάς δεν παρέστη, διότι είναι \”persona non grata στην Αλβανία\”.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook