Για την μεταφορά με το ιδιωτικό learjet του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, γεγονός που οδήγησε στην παραίτησή του μετά από σχετική απαίτηση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, μίλησε ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης.

\”Δεν με κάλεσε ο κ. Μελισσανίδης να πάω μαζί του διακοπές, δεν μου έδωσε το σκάφος του για να πάω διακοπές. Έτυχε να πηγαίνει και μου πρότεινε και τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Ο Στέλιος Σταυρίδης δεν έχει τη μύγα, για να μυγιάζεται\”, σημείωσε ο κ. Σταυρίδης.

\”Δεν ήμουν εγώ ο βασικός διαπραγματευτής. Ήμουν εκπρόσωπος που έκανε με απόλυτη διαφάνεια και υποδειγματικό τρόπο τον διαγωνισμό. Και πετύχαμε 30 εκατομμύρια περισσότερα\”, τόνισε, ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε πως \”δεν θα γινόταν μοναχός, επειδή πήγε στο ΤΑΙΠΕΔ\”.

Όπως σημείωσε, \”η υπογραφή ήταν καθαρά τελετουργική, πέρασε η σύμβαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ελέγχθηκε η διαφάνειά της\”.

\”Ο διεθνής Τύπος το επαίνεσε και δεν είχα κανέναν λόγο να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, μήπως με κατηγορήσει κανείς ότι έχω ιδιαίτερες σχέσεις με τον κ. Μελισσανίδη, με τον οποίο νωρίτερα ανταλλάσσαμε εξώδικα\”

\”Η πράξη δείχνει ότι κράτησα αποστάσεις και πήραμε από όλους εύσημα και στην πράξη αποδείξαμε πώς εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον\”, δήλωσε.

Το χρονικό της παραίτησης

Η η ενόχληση του υπουργείου οικονομικών ξεκίνησε από το δημοσίευμα της εφημερίδας της Κεφαλλονιάς και Ιθάκης «Ημερήσιος» , με τίτλο «ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ», σύμφωνα με το οποίο ο κ. Σταυρίδης ήρθε στην Αθήνα, με το ιδιωτικό learjet, του Δημήτρη Μελισσανίδη, μετόχου της εταιρίας και επέστρεψε μάλιστα με αυτό, στο νησί, όπου βρίσκεται το σπίτι του, στο Μακρύ Γυαλό, για να συνεχίσει τις διακοπές του.

Κάτι που δεν έκρυψε και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ , καθώς με δηλώσεις του στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ αναφέρει:

«Είχα έρθει για μία ημέρα στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψω την πώληση και θα έφευγα την επόμενη τα ξημερώματα με μία πτήση που θα έφευγε στις 5:20 τα ξημερώματα, δηλαδή θα ξυπνούσα στις 4 τα χαράματα. Ο κ. Μελισσανίδης όμως που πήγαινε στη Γαλλία μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλλονιά όπου κι έκανε ανεφοδιασμό κι έτσι δεν ταλαιπωρήθηκα και γλίτωσα και μία ημέρα». Προσθέτει επίσης: «Κατά την πτήση μιλήσαμε για την πώληση του ΟΠΑΠ όπως μιλάμε συνέχεια με τον κ. Μελισσανίδη.

Παραμένει πάρα πολύ δυσαρεστημένος για το θέμα των λαχείων διότι θεωρεί ότι η συμφωνία δεν έπρεπε να γίνει έτσι. Εμείς δε συμφωνούμε καθόλου με αυτό που υποστηρίζει. Αν και διαφωνούμε πολλούς μήνες έχουμε διατηρήσει μαζί του ένα επίπεδο σχέσεων εξαιρετικό».

Μάλιστα, στην επιστολή παραίτησης ο κ. Σταυρίδης τονίζει ότι είχε εποικοδομητική συνεργασία με τα στελέχη του Ταμείου, ενώ επισημαίνει ότι συνεργάστηκε άψογα με την κυβέρνηση, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί στο θέμα που ανέκυψε.

\”Ευχαριστώ θερμότατα την υπέροχη ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε και εύχομαι από καρδιάς η κυβέρνηση, με την οποία επίσης συνεργάστηκα άψογα, να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία το πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο των αποκρατικοποιήσεων\”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την παραίτηση του κ. Σταυρίδη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννης Εμίρης, μιλώντας στο Reuters επισήμανε ότι \”το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν θα πληγεί από την παραίτηση του κ. Σταυρίδη\”.

\”Δεν θα υπάρξει καμία απολύτως καθυστέρηση στο πρόγραμμα\”, είπε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters , αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του επιβεβαίωσε ότι δεν επηρεάζεται η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, η οποία παραμένει ως έχει και ότι η παραίτηση του κ. Σταυρίδη αφορούσε \”θέματα ηθικής\”.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook