Υλικά

(για τη ζύμη)
• 150 γρ. αλεύρι
• 80 γρ. κρύο βούτυρο , κομμένο σε κυβάκια
• 75 γρ. καρυδόψιχα, αλεσμένη
• 1 κρόκο αυγού
• 1 πρέζα αλάτι
• 30 γρ. κρύο νερό
(για τη γέμιση)
• 150 γρ. πράσο, κομμένα σε λεπτές φέτες
• 60 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 100 γρ. πατάτες, προβρασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
• 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 200 γρ. γραβιέρα, τρίμμα
• 3 αυγά, χτυπημένα
• λίγο μοσχοκάρυδο
• αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τη ζύμη, βάζουμε σε μπασίνα (μικρή λεκάνη), το αλεύρι (κοσκινισμένο), με το αλάτι, το καρύδι και το βούτυρο. Ενσωματώνουμε τα υλικά της ζύμης και σιγά σιγά προσθέτουμε τον κρόκο και το νερό. Το ανακατεύουμε συνεχώς και όταν το μίγμα γίνει σαν ψίχουλα, τότε το μαζεύουμε, το κάνουμε μπαλάκι και το τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 30 λεπτά της ώρας. Κατόπιν το βγάζουμε, το ανοίγουμε σε φύλλο και στρώνουμε στην επιφάνεια ενός ταψιού 24 εκ. Καλύπτουμε με ζυμάρι τα τοιχώματα και τρυπάμε με ένα πηρούνι (για να μη φουσκώσει η ζύμη).

Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 175ο C. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το πράσο, αρχικά σε δυνατή φωτιά και έπειτα σε χαμηλή μέχρι να γυαλίσουν. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τις προβρασμένες πατάτες, το γιαούρτι, τη γραβιέρα, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο. Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στο ζυμαράκι και ψήνουμε στους 200ο C περίπου για 20 λεπτά μέχρι σφίξει η γέμιση και να πάρει ενα χρυσοκίτρινο χρώμα.