Σφοδρή δικαστική διαμάχη λόγω …Μνημονίου έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κεντρική διοίκηση της ΔΕΗ και εργαζομένων στον ΑΗΣ Λινοπεραμάτων.

Η ΔΕΗ αξιώνει να της επιστρέψουν μέρος των δεδουλευμένων υπερωριών για το τετράμηνο Μαρτίου-Ιουνίου, ενώ αρνείται να τους καταβάλει υπερωρίες για το εξάμηνο Ιουλίου-Δεκεμβρίου. Οι εργαζόμενοι απάντησαν με αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα, καταγγέλλοντας ότι υποχρεώνονταν σε υπερεργασία ελλείψει προσωπικού.

Πάντως, όπως αναφέρεται, σε ορισμένες περιπτώσεις οι αποδοχές των εργαζομένων έφθαναν με τις υπερωρίες τις 10.000 και 15.000 ευρώ, γεγονός που έγινε αντικείμενο σχολιασμού προχθές στα δικαστήρια όπου συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Η ΔΕΗ ζητά συγκεκριμένα να της επιστρέψουν μέρος των δεδουλευμένων τους για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών, ενώ αξιώνει να μην τους πληρώσει τις υπερωρίες για χρονικό διάστημα έξι μηνών.

Ενδεικτικά όπως αναφέρει η ΠΑΤΡΙΣ σε μία περίπτωση εργαζόμενος καλείται να επιστρέψει στη ΔΕΗ το ποσό των 14.011 ευρώ που εισέπραξε ως επιπλέον υπερωρίες για το τετράμηνο Μαρτίου-Ιουνίου, ενώ ο ίδιος διεκδικεί την κα- ταβολή ποσού 7.023 ευρώ για υπερωρίες του εξαμήνου Ιουλίου-Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν 17 εργαζόμενοι του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων, εκτυλίχθηκαν σκηνές …απείρου κάλ- λους μέσα στην δικαστική αίθουσα. Δικηγόρος που έτυχε να παρακολουθήσει τη διαδικασία σχολίασε χαρακτηριστικά: «Κράμερ εναντίον Κράμερ».

Πάντως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έμειναν «με ανοιχτό το στόμα» όταν ενημερώθηκαν ότι εργαζόμενοι έπαιρναν έως και 15.000 ευρώ με τις υπερωρίες. «Μιλάμε για μισθούς πρόκλησης σε περιόδους οικονομικής κρίσης» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Αμείλικτος όμως είναι και ο αντίλογος: «υποχρεωνόμασταν σε υπερεντατική εργασία λόγω έλλειψης προσωπικού και «χτυπούσαμε» 27 και 28 12ωρα το μήνα».

πηγή \”Πατρίς\” Β.Καρεκλάκη

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook