Συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Ρεθύμνου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρέθυμνου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, 50χρονος ημεδαπός και 28χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αφγανιστάν, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα  το πρωί συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βρέθηκε πλησίον ποιμνιοστασίου του 50χρονου (χώρος βοσκής ποιμνίου του), ένας ειδικά διαμορφωμένος περιφραγμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούντο επιμελώς, από τον 50χρονο και τον 28χρονο, δέκα πέντε δενδρύλλια κάνναβης, σε πλήρη ανάπτυξη ύψους έως 2,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο ποιμνιοστάσιο του 50χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα εύχρηστο επαναληπτικό πολεμικό τυφέκιο, τύπου ENFIELD, διαμετρήματος 303, Αγγλικής κατασκευής και προελεύσεως, με τον γεμιστήρα του και τέσσερα πλήρη και εύχρηστα πολεμικά φυσίγγια ιδίου διαμετρήματος.

Οι ανωτέρω συνελήφθησαν, ενώ σε βάρος του 28χρονου αλλοδαπού ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα θα εφαρμοστεί η διαδικασία επιστροφής στη χώρα του.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, ενώ οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook