Ο νέος πρόεδρος της Παραγουάης, Οράσιο Κάρτες, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη χώρα, αποφάσισε να δωρίσει το μισθό που θα λαμβάνει για τα επόμενα πέντε χρόνια, όσο διαρκεί και η θητεία του επικεφαλής του κράτους, σε ενορία της πρωτεύουσας Ασουνσιόν, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του.

Ο προεδρικός μισθός θα πηγαίνει στην ενορία του Αγίου Ραφαήλ, που έχει στην επίβλεψή της, μια κλινική η οποία φιλοξενεί άπορους ασθενείς και άρρωστα παιδιά. Ο νέος αρχηγός του κράτους της Παραγουάης, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του την περασμένη Πέμπτη, είχε υποσχεθεί, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας να δωρίσει το σύνολο του μισθού του, ο οποίος ανέρχεται σε 10.000 δολάρια το μήνα.

Με την άνοδό του στην εξουσία, ο συντηρητικός πολιτικός, «κήρυξε» τον πόλεμο κατά της φτώχειας, σε μια χώρα όπου το 39% των πολιτών ζουν στο όριο της φτώχειας, ενώ το 19% ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Μια από τις πρώτες κινήσεις του Κάρτες, η οποία εξέπληξε, ήταν να σχηματίσει κυβέρνηση με μη πολιτικά πρόσωπα, κάτι που προκάλεσε γκρίνια στο κόμμα του.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook