Για άλλη μια χρονιά το φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ταξιδεύει από άκρη σε άκρη της χώρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "οι εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ με σύνθημα :"Αλλαξε τον κόσμο, το χει ανάγκη", θα γίνουν τόπος συνάντησης χιλιάδων νέων που τους αξίζει μια καλύτερη ζωή.

Στα Χανιά το φεστιβάλ ξεκινάει το ταξίδι του από το Μπαμπαλή του Αποκόρωνα,μια επαρχία στην οποία ο κρητικός λαός έδωσε μαθήματα αντρείας και λεβεντιάς.


Η Προφεστιβαλική εκδήλωση, την Παρασκευή 23/8 στους Αγίους Πάντες (Μπαμπαλή), στις 8μμ, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την νεολαία να διδαχθεί από την ένδοξη αντίσταση του λαού μας ενάντια στη ναζιστική κατοχή και στους ντόπιους συνεργάτες των Ναζί,μετέπειτα στον εμφύλιο,όπου η άρχουσα τάξη με την βία έκανε τα πάντα για να επιβάλει την κυριαρχία της.


Το έπος της ΕΑΜικής αντίστασης,του αγώνα του ΔΣΕ,με κύριο αιμοδότη και οργανωτή το κόμμα της εργατικής τάξης το ΚΚΕ διδάσκουν ότι ο οργανωμένος λαός είναι πανίσχυρος και μπορεί να γκρεμίσει ακόμα και τον πιο δυνατό αντίπαλο.


Η νεολαία,τα παιδιά της σημερινής εργατική τάξης,των φτωχών και μικρομεσαίων αγροτών πρέπει να δώσουν στον καπιταλισμό και στους σημερινούς υπηρέτες του,αντίστοιχη απάντηση με αυτήν που δώσανε οι παππούδες τους !Σε όλους αυτούς που θέλουν να ζήσουμε στην εξαθλίωση για να πλουτίζουν οι βιομήχανοι,οι εφοπλιστές και οι μεγαλοαγρότες!Να γυρίσουν την πλάτη και να απομονώσουν σε κάθε χωριό τους σύγχρονους χύτες και ταγματασφαλίτες,τους υμνητές του Χίτλερ,του Μεταξά και του Παπαδόπουλου.Αυτούς που θέλουν να ζήσει η ελληνική νεολαία με 16 ευρώ μεροκάματο και στρέφουν την οργή του λαού στους μετανάστες γιατί τρέμουν μην γίνει οργανωμένος αγώνας και πνίξει τα αφεντικά τους.Ο φασισμός δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από το σύστημα που τον θρέφει, από τον καπιταλισμό. Μπορεί να απομονωθεί και να τσακιστεί από το εργατικό λαϊκό κίνημα, με τη νέα βάρδια των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή.


Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δίνουν όλες τις δυνάμεις τους για το χτίσιμο της πιο πλατιάς Λαϊκής Συμμαχίας,που χωράνε όλα τα λαϊκά στρώματα με στόχο την ανατροπή αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος,για την οικοδόμησης της εργατικής λαϊκής εξουσίας,τον Σοσιαλισμό!

Πρόγραμμα εκδήλωσης :

Προβολή βίντεο

-Ομιλία από τον γραμματέα του ΝΣ Χανίων της ΚΝΕ, Βάγια Βάγια
-Χορευτικό από το Λαογραφικό όμιλο Χανίων
-κρητικό γλέντι με το Γιώργο Γαλάνη και το συγκρότημα του.

Από τον μακρύ κατάλογο των αγωνιστών από την επαρχία Αποκορώνου οι οποίοι αγωνίστηκαν ενάντια στο φασισμό, αλλά και για να γίνει ο λαός αφέντης στο τόπο του, απ τους οποίους κανείς δεν υστέρησε σε θυσίες θα τιμηθούν οι κάτωθι:

1. Αλεξανδράκης Νίκος, Ραμνή
2. Αποστολάκης Νίκος, Νεροχώρι
3. Βλαζάκης Νίκος, Γαβαλοχώρι
4. Γερακάκης Μιχάλης, Πεμόνια
5. Γυπαράκης Γιάννης, Ασή γωνιά
6. Ειρηνάκης Λευτέρης, Καϊνά
7. Ηλιάκη Αγγελική, Νεροχώρι
8. Ηλιάκης Ηλίας, Νεροχώρι
9. Κουτσουδάκης Δημήτρης, Βάμος
10. Καραγιαννάκης Χρήστος Καϊνά
11. Κοσμαδάκης Μανώλης, Σελιά
12. Μακρυδάκης Δημήτρης
13. Τσομπανάκης Γιώργος
14. Μπλαζάκης Σπύρος
15. Μακρυδάκης Μαθιός, Νιό χωριό
16. Μπολιουδάκης Δημήτρης, Νεροχώρι
17. Πετράκης Μανώλης, Στύλο
18. Παπαδάκης Νίκος, Βάμος
19. Πισσαδάκης Μανώλης , Πρόβαρμα
20. Ρωμανιάς Γιώργης, Κάστελλο
21. Ρωμανιά Αθηνά, Κάστελλο
22. Σηφαντωνάκης Δημήτρης, Φρέ
23. Σαρτζετάκης Θεόδωρος, Βαφέ
24. Σεργάκης Γιώργης, Δράπανο
25. Σπανουδάκης Γιώργης, (Καπετάν Χειμώνας)
26. Τσαγκαράκης Δημήτρης, Σούρη
27. Τζομπανλακης Κωστής, Κόκκινο Χωριό
28. Χαραλαμπάκης Δημήτρης, Μαχαιρούς