Τη διεκδίκηση των νοσηλίων των λαθρομεταναστών που έχουν νοσηλευτεί στο ΕΣΥ από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Έχουμε ζητήσει καταληκτική ημερομηνία να είναι η 28η Αυγούστου, ώστε να έχουν καταγραφεί από όλες τις κλινικές και τα νοσοκομεία της χώρας ακριβή στοιχεία για τις επισκέψεις λαθρομεταναστών, αλλά και το αντίστοιχο κόστος, ανά μήνα. Το σύνολο του ποσού θα το διεκδικήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε ο κ. Γεωργιάδης τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον ραδιοσταθμό Real.

Συνέχισε λέγοντας ότι η διεκδίκηση του ποσού αποτελεί μήνυμα προς τους αρμοδίους στις Βρυξέλλες ότι «δεν θα πληρώνει μόνο ο Έλληνας φορολογούμενος τους λαθρομετανάστες, θα πληρώνει και η Ευρώπη».

Παράλληλα, σύμφωνα με το protothema.gr οι αρμόδιες υπηρεσίες των μονάδων υγείας ανά την επικράτεια, με εντολή του υπουργού Υγείας, προχωρούν σε καταγραφή όλων των εισαγωγών και των νοσηλειών στα δημόσια νοσοκομεία, που αφορούν σε παράνομους αλλοδαπούς.

Τα ακριβή στοιχεία αναμένεται να φτάσουν στο γραφείο του υπουργού, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook