Η ευσυνειδησία εντός τραπεζικού υπαλλήλου έσωσε τη γαλλική προεδρία και χάλασε… «δουλειά» 2 εκατομμυρίων ευρώ!

Οι επίδοξοι ληστές των Ηλύσιων Πεδίων έδρασαν από το εξωτερικό. Κατάφεραν να πληροφορηθούν τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού της γαλλικής προεδρίας, το οργανόγραμμα της οικονομικής υπηρεσίας, εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι της οικονομικής υπηρεσίας και θέλησαν να «τσεπώσουν» δυο εκατομμύρια ευρώ!

«Πριν από 15 ημέρες, ένας απατεώνας τηλεφώνησε στην τράπεζα και, υποστηρίζοντας ότι είναι υπάλληλος της οικονομικής υπηρεσίας, ζήτησε να μεταφερθεί μια επιταγή ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ σε έναν λογαριασμό του εξωτερικού», τόνισε ο Κριστιάν Φρεμόν, διευθυντή της πρόεδροας. Αποδείχτηκε τελικά ότι ο εν λόγω λογαριασμός βρισκόταν στην Κίνα.

Ο τραπεζικός υπάλληλος που πήρε την εντολή υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και τηλεφώνησε στην προεδρία για επαλήθευση. Έτσι αποκαλύφθηκε η απάτη.

Η προεδρία κατέθεσε μήνυση στην εισαγγελία του Παρισιού η οποία ξεκίνησε έρευνα για «απόπειρα απάτης», ανέφερε δικαστική πηγή.

Σύμφωνα με τον Φρεμόν οι απατεώνες είναι Γάλλοι, εγκατεστημένοι στο εξωτερικό και δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, όταν έβαλαν στο στόχαστρό τους επιχειρήσεις, τα κατάφεραν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook