Με μία δήλωση που συνιστά σαφή διαφοροποίηση από την πολιτική άποψη όσων κυβερνητικών στελεχών ήθελαν απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακινήτων «εδώ και τώρα», ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρεμβαίνει στο μείζον θέμα που απασχολεί χιλιάδες Έλληνες.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, θέλω να το δω προσωπικά και σε βάθος. Δεν μπορεί να συζητηθεί επί του παρόντος», είπε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς του κατά τη διάρκεια της σημερινής κυβερνητικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνοντας προσωπικά το θέμα.

Εντολή για απαρέγκλιτη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων

Στη διευρυμένη σύσκεψη με τους 11 υπουργούς στα χαρτοφυλάκια των οποίων υπάρχουν θέματα που πρέπει να τρέξουν εν όψει της νέας αξιολόγησης από την τρόικα ο κ. Σαμαράς έστειλε το μήνυμα ότι τα χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων πρέπει να τηρηθούν απαρεγκλίτως.

Ξέρω ότι ακόμη είναι καλοκαίρι, αλλά έχουμε πολλή δουλειά, πρέπει να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει ώστε να αρχίσουμε να κεφαλαιοποιούμε τις θετικές δράσεις του κυβερνητικού μας έργου», είπε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς του.

H συζήτηση που ξεκίνησε στις 10 το πρωί της Τρίτης και διήρκεσε περίπου δυόμιση ώρες ήταν κυρίως τεχνικής φύσης με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα να έχει μπροστά του ένα φάκελο από τον οποίο διάβαζε τις υποχρεώσεις – προαπαιτούμενα ανά υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικός στόχος της σύσκεψης ήταν οι υπουργοί να επισπεύσουν τις ενέργειες και να είναι όλα έτοιμα εγκαίρως ώστε η κυβέρνηση να μην τρέχει πάλι την τελευταία στιγμή, ήτοι λίγο πριν την έλευση της Τρόικας τον Σεπτέμβριο. Με αυτή τη συνάντηση ο πρωθυπουργός θέλει να σηματοδοτήσει την ανάγκη να μπει η κυβέρνηση ξανά σε εντατικούς ρυθμούς, καθώς, επίσης, ότι δεν υπάρχει περιθώριο καθυστερήσεων ή ολιγωρίας σε ό,τι αφορά στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Στην σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών, κ. Γιάννης Μιχελάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιώργος Μανιάτης, Υγείας , κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Παιδείας, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης, Μεταφορών, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά και εκπρόσωπος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμύνης.

Στη σύσκεψη δεν παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κυρ.Μητσοτάκης: Τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν

Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι συζητήσαμε τις εκκρεμότητες όλων των υπουργείων ως προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει. Αναφορικά με το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης, είπε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν και ότι δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός συντόνισε τη δράση όλων των υπουργείων και ότι «θα είμαστε όλοι όπως πρέπει». Κάθε υπουργός, πρόσθεσε, παρουσίασε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο υπουργείο του, τις δράσεις που έχει κάνει καθώς και το χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσής τους.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε: «Η δουλειά που μας περιμένει είναι πολλή. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι διπλός: Αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του κόσμου και να αναπτύξουμε τις προϋποθέσεις για τα ζητήματα της ανάπτυξης».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook