Λόγω της κακοκαιρίας – Μετέφερε 147.650 τόνους κάρβουνο – Μεγάλα τμήματά του έχουν βυθιστεί – 23 μέλη του πληρώματος συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου του διασώθηκαν με ελικόπτερα – Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί

Το φορτηγό πλοίο SMART, που μετέφερε 147.650 τόνους κάρβουνο και προσάραξε χθες στα ανοιχτά του λιμανιού του Ρίτσαρντς Μπέι της Νότιας Αφρικής εν μέσω κακοκαιρίας, κόπηκε στα δύο σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων στα ανοιχτά του λιμανιού και μεγάλα τμήματά του έχουν βυθιστεί, δήλωσαν σήμερα λιμενικοί.

Το μήκους 230 μέτρων φορτηγό πλοίο SMART δεν αποκλείει τις θαλάσσιες οδούς στο λιμάνι αυτό στον Ινδικό Ωκεανό και δεν εμποδίζει τις επιχειρήσεις στον τερματικό σταθμό φορτίων κάρβουνου του Ρίτσαρντς Μπέι, το μεγαλύτερο σταθμό φορτοεκφόρτωσης κάρβουνου στην ήπειρο, πρόσθεσαν οι ίδιοι.

\”Ρυμουλκά προσπάθησαν να αποκολλήσουν το πλοίο, αλλά μάταια. Το πλοίο κόπηκε στα δύο\”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αρχή διαχείρισης του λιμανιού, Transnet.

\"\"

Το υπό σημαία Παναμά SMART είναι ένα φορτηγό πλοίο μονού κύτους, μήκους 230 μέτρων, χωρητικότητας 151.279 τόνων και είναι καταχωρημένο στην ναυτιλιακή εταιρεία Alpha Marine Corp. Μετά την φόρτωσή του στο Ρίτσαρντς Μπέι σκόπευε να παραδώσει το φορτίο του σε λιμάνι στην Κίνα, σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

\”Επί του παρόντος δεν υπάρχει αντίκτυπος στο περιβάλλον. Δεν υπάρχει διαρροή πετρελαίου σε αυτό το στάδιο\”, δήλωσε ο διευθυντής του λιμανιού Πρέστον Κόμο.

\"\"

Χθες μετά την προσάραξη του πλοίου 23 μέλη του πληρώματος συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου του διασώθηκαν με ελικόπτερα. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, άλλο ένα φορτηγό πλοίο, το μήκους 165 μέτρων Kiani Satu, το οποίο μετέφερε ρύζι, προσάραξε ανοιχτά των νότιων ακτών της χώρας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook