Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με τον ΑΡΧΕΛΩΝ ξεκίνησαν οι δημόσιες εκσκαφές των φωλιών θαλάσσιων χελωνών, που έγιναν το φετινό καλοκαίρι στις παραλίες από το Κολυμπάρι μέχρι τον Πλατανιά.

«Δημόσια εκσκαφή» ονομάζουμε το άνοιγμα κάθε φωλιάς, που γίνεται από εκπαιδευμένους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ, όταν προσκαλείται και κοινό. Το άνοιγμα της φωλιάς γίνεται πάντα, έπειτα από το πέρας συγκεκριμένων ημερών, όταν τα χελωνάκια έχουν όλα εκκολαφθεί.

Με τον τρόπο αυτόν καταγράφεται από τον ΑΡΧΕΛΩΝ το ποσοστό της επιτυχίας της εκκόλαψης, δηλαδή πόσα από αυτά πήγαν με επιτυχία στο νερό και πόσα δεν εκκολάφθηκαν και για πιο λόγο.

Πολύ συχνά μέσα στη φωλιά βρίσκονται και αργοπορημένα χελωνάκια, τα οποία και απεγκλωβίζονται προσεκτικά από τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ και οδηγούνται με συγκεκριμένο τρόπο στο νερό, κάτι που ενθουσιάζει ιδιαίτερα τους παρατηρητές της δημόσιας εκσκαφής.

θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε αυτό το μοναδικό γεγονός την βδομάδα αυτή στις παραλίες του Γερανίου, στις εξής ημερομηνίες και ώρες:

– Τετάρτη 21/8 στις 18:00μ.μ.,, φωλιά μεταξύ LITO’S Appartments και ξενοδοχείο Caldera Creta Paradise)
– Δευτέρα 26/8 στις 11:00π.μ., φωλιά μεταξύ LITO’S Appartments και ξενοδοχείο Caldera Creta Paradise)
– Τετάρτη 28/8 στις 11:00π.μ., φωλιά μεταξύ LITO’S Appartments και ξενοδοχείο Caldera Creta Paradise)

Το πρόγραμμα των δημόσιων εκσκαφών θα ανανεώνεται κάθε βδομάδα και θα βρίσκεται στοsite του Δήμου Πλατανιά (platanias.gr) και στην επίσημη σελίδα του ΑΡΧΕΛΩΝ στο facebook.( https://www.facebook.com/pages/%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%95%CE%9B%CE%A9%CE%9D-the-official-page-of-the-Sea-Turtle-Protection-Society-of-Greece/276190381327 ).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook