Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, από έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη σε βάση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στο Νιου Τζέρσεϊ, στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

\”Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι σημειώθηκε μία έκρηξη. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων επιχειρούν επιτόπου\”, είπε ο υποπλοίαρχος Γκρεγκ Ρέλσον, εκπρόσωπος του ΠΝ των ΗΠΑ. \”Ένας άνθρωπος εισήχθη σε νοσοκομείο με βαριά τραύματα και άλλα επτά πρόσωπα τραυματίστηκαν ελαφρά\”, ανέφερε το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό σε ανακοίνωσή του.

Η Βάση Ναυτικών Όπλων Ερλ (Naval Weapons Station Earle), όπου σημειώθηκε το ατύχημα, βρίσκεται στο Μίντλταουν, περίπου 75 χλμ. από τη Νέα Υόρκη, και εκεί εκτελούνται εργασίες συντήρησης πολεμικών πλοίων ενώ βρίσκονται και χώροι αποθήκευσης πυρομαχικών, όπως ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο ναυτικού της χώρας.

Το πλοίο στο οποίο δούλευαν οι άνδρες στο υπόστεγο υπέστη ζημιές από την έκρηξη, είπε ένας εκπρόσωπος της βάσης στο Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας πάντως πως η \”περιοχή είναι ασφαλής\” και η κατάσταση ετέθη \”υπό έλεγχο\”.

Διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια της έκρηξης.

Στη βάση αυτή εργάζονται συνολικά 1.500 άνδρες του ναυτικού και πολιτικοί υπάλληλοι, σύμφωνα με το αμερικανικό ΠΝ.

enet.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook