Υλικά

• 500 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
• 500 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
• 100 γρ. σησάμι καβουρδισμένο, αλεσμένο
• 300 γρ. μέλι
• 2 κουταλιές κανέλα
• 1 κιλό φύλλο κρούστας
• 500 ml ελαιόλαδο

Για το σιρόπι
• 900 γρ. ζάχαρη
• 650 γρ. νερό
• Χυμό από ένα λεμόνι
• 2-3 φύλλα αρμπαρόριζα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το μέλι, τα καρύδια, τα αμύγδαλα, το σησάμι και την κανέλα.

Κόβουμε το φύλλο σε 4 λωρίδες, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη γέμιση αφήνοντας περιθώριο στις άκρες.

Με ένα λεπτό ξύλο ρολάρουμε το φύλλο και σφίγγουμε από έξω προς τα μέσα. Τραβάμε το ξύλο και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και περιχύνουμε τα μασούρια.

Στη συνέχεια ψήνουμε σε μέτριο φούρνο να πάρουν χρώμα. Εντωμεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι ανακατεύοντας όλα τα υλικά και βράζοντας για 5 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμα τα ζουρναδάκια, αδειάζουμε προσεκτικά το λάδι που έχει μείνει στο ταψί και περιχύνουμε με το σιρόπι.