Το cabrio Shelby Cobra 427 υπήρξε «θρύλος» για την αμερικανική νεολαία του 1960, αφού παρήχθη μεταξύ 1962 και 1967 κι έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή και σπάνια roadster, που η τιμή τους, ανάλογα τον εξοπλισμό έφτανε αρκετά ψηλά.

Τώρα λοιπόν, 50 χρόνια μετά, η εταιρεία Carroll Shelby Licensing, με έδρα τις ΗΠΑ, κατασκεύασε σε σμίκρυνση 998 μοναδικά οχήματα (μιμούμενη το Shelby Cobra 427) για συλλέκτες ή τα… παιδιά τους, αφού πρόκειται για ένα λιλιπούτειο αυτοκίνητο με ηλεκτρική κίνηση, προκειμένου να «κόβουν βόλτες» οι πιτσιρικάδες.

Το μικρό λοιπόν αυτό όχημα θα είναι διαθέσιμο σε κόκκινο και μπλε χρώμα με άσπρες ρίγες, τα επίσημα διακριτικά του μοντέλου και χρωμιομένες επιφάνειες, όπως οι πλαϊνές ποδιές, οι «ζάντες», τα προστατευτικά της μάσκας μπροστά κι η απαραίτητη roll-bar στο πίσω μέρος.

Τώρα για την κίνησή του, χρειάζεται μια φόρτιση της μπαταρίας που εφοδιάζεται, για να έχει αυτονομία 45 λεπτών και η τελική του ταχύτητα θα είναι 8 χλμ./ώρα.

Σημειωτέον ότι για «σοβαρούς συλλέκτες» θα υπάρχουν και 98 μπλε roadsters με αληθινούς προβολείς κι αριθμημένη πλακέτα. Επίσης θα φέρουν το διακριτικό 98, των αγώνων Carroll Shelby.

Τέλος, η τιμή του δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί, αλλά θα διατεθεί στις αγορές από τον Οκτώβριο, ενώ σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος της εταιρείας, Tracey Smith, τόνισε ότι ένα τέτοιο παιχνίδι, πέρα από τις αναμνήσεις στους μεγαλύτερους, μπορεί να καλλιεργήσει την αγάπη των παιδιών για την αυτοκίνηση και τη σωστή οδήγηση.

\"\"

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook