Κατάθεση… ψυχής κάνει στον Εργοτέλη ο Γιάννης Πετράκης, σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο a-sports.gr και τον Δημήτρη Δημητρίου.

Αναλυτικά η συνέντευξη όπως παρουσιάζεται στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα:

Γέννημα-θρέμμα Κρητικός, ο Γιάννης Πετράκης δηλώνει αποφασισμένος να οδηγήσει τον Εργοτέλη με ασφάλεια στη φετινή Σούπερ Λίγκα. Ο 54χρονος προπονητής μιλά στο a-sports.gr με θερμά λόγια για τους «κιτρινόμαυρους», εμφανίζεται αισιόδοξος, χωρίς να χάνει το ρεαλισμό του, και δίνει το στίγμα της ομάδας του Ηρακλείου, η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις στην πρεμιέρα με την εμφάνιση και το 2-2 που απέσπασε μέσα στο Περιστέρι από τον Ευρωπαίο Ατρόμητο.

O Πετράκης χαρακτηρίζει ανεπανάληπτο το ότι ο Εργοτέλης πέτυχε να ανέβει απευθείας από τη Β’ Εθνική και μιλά με πάθος για τη δουλειά που γίνεται στο Ηράκλειο στα τμήματα υποδομής της ομάδας…
– Κόουτς, παρέμεινες στην Κρήτη κι έτσι μετά την περσινή παρουσία σου στον πάγκο του ΟΦΗ συνεχίζεις φέτος στον Εργοτέλη, με τον οποίο υπάρχει μια συναισθηματική σχέση, είναι έτσι;
«Πρώτα απ’ όλα, θεωρώ πως είμαι γενικά υπεύθυνος άνθρωπος στη ζωή μου. Και αυτό το αναφέρω ως αρχή ζωής… Η παρουσία μου στον Εργοτέλη αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για μένα. Σε αυτή την ομάδα ως ποδοσφαιριστής πέρασα τα καλύτερά μου χρόνια. Ήμουν παίκτης του Εργοτέλη συνολικά επτά σεζόν και άλλα δύο χρόνια στις αρχές της προπονητικής μου καριέρας… Σίγουρα, λοιπόν, εδώ υπάρχει και ο συναισθηματικός παράγοντας, ο οποίος είναι έντονος».
– Λογικό…
«Καταθέτω και την ψυχή μου για τον Εργοτέλη!».
– Τώρα είναι σαφές (χαμογελά)…
«Ο Εργοτέλης ήρθε για να μείνει στη Σούπερ Λίγκα και αυτό θα το αποδεικνύει μέσα στα γήπεδα κάθε εβδομάδα…».
\"\"
– Δεν θα είναι, βέβαια, στρωμένος με… ροδοπέταλα ο δρόμος. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο, δύσκολο και μετά το επίπεδο του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και δυο-τριών ομάδων, όπως ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης, θα γίνει… μάχη.
«Η ομάδα έχει δυνατότητες… Αυτό το λέω ξεκάθαρα. Το πρώτο δείγμα το είδατε στο ματς της πρεμιέρας με τον Ατρόμητο, αλλά ακόμα βρισκόμαστε στην αφετηρία. Έχουμε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα ακόμα μπροστά μας…».
– Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του φετινού Εργοτέλη;
«Η ομάδα έχει δύναμη, ποιότητα και ταλέντο. Αυτός ο συνδυασμός θεωρώ πως θα μας δώσει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στο τέλος…».
– Είναι λίγο γενικό αυτό…
«Εμείς θα πάμε βήμα βήμα, χωρίς λόγια, και μέσα από τη δουλειά μας θα κάνουμε το καλύτερο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη διάθεση όλων των παιδιών…».
\"\"– Κόουτς, υπάρχουν πράγματα που σε ανησυχούν;
«Θα σου απαντήσω λίγο διαφορετικά απ’ ό,τι θα περίμενες… Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και για αυτό θα κατεβαίνουμε στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποια δεδομένα που δεν μπορούν να αλλάξουν… Όπως, για παράδειγμα, το πρόγραμμα. Σίγουρα το γεγονός πως στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος έχουμε τρία εκτός έδρας παιχνίδια δεν είναι ό,τι καλύτερο και ευκολότερο. Αυτό, λοιπόν, δεν αλλάζει, αλλά θα προσαρμοστούμε και θα το ξεπεράσουμε μέσα από τη δουλειά…».
– Βρήκες, πάντως, αρχικά μια λίγο μπερδεμένη κατάσταση, υπήρχαν ανοιχτά θέματα στον Εργοτέλη…
«Σίγουρα αρχικά είχαμε κάποιες δυσκολίες, ωστόσο η ομάδα βρίσκει το δρόμο της με τη διοίκηση Δασκαλάκη και είναι οργανωμένη… Ο Εργοτέλης πέρασε από συμπληγάδες μετά τον υποβιβασμό και το θάνατο του Απόστολου Παπουτσάκη, βρέθηκε σε δεινή θέση. Βρήκε, όμως, βηματισμό και τα κατάφερε. Πέρσι κανείς δεν την περίμενε. Πάλεψε με τα… θηρία και τα κατάφερε. Ανέβηκε απευθείας πάλι στη Σούπερ Λίγκα. Κάτι που λίγοι το πίστευαν με βάση όλα όσα είχαν συμβεί… Αυτό που πέτυχε ο Εργοτέλης ήταν ανεπανάληπτο».
– Διαπίστωσα τόσο στο φιλικό προετοιμασίας με τον Απόλλωνα στη Νάουσα όσο και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο πως έχεις μαζί σου αρκετά παιδιά που τα προηγούμενα χρόνια ήταν στην ομάδα Νέων του Εργοτέλη…
«Αυτό πραγματικά είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι. Αυτή η ομάδα έχει μια διαφορετική κουλτούρα. Δουλεύει με τις ακαδημίες της και βγάζει δικά της παιδιά. Είναι πολύ σπουδαίο αυτό, γιατί στηρίζεται στα δικά της πόδια. Αυτό έχει θετικό αντίκτυπο και στην πρώτη ομάδα. Ο κορμός του περσινού Εργοτέλη συνεχίζει και, για παράδειγμα, την 1η αγωνιστική με τον Ατρόμητο επτά παίκτες προέρχονταν από τις υποδομές μας. Μακάρι όλες οι ομάδες να έκαναν το ίδιο. Ο Εργοτέλης το κάνει αυτό, το Μαρτινέγκο γεμίζει εκατοντάδες παιδιά κάθε χρόνο και οι καλύτεροι φτάνουν στην πρώτη ομάδα».
– Αντιλαμβάνομαι από την κουβέντα μας πως είσαι αισιόδοξος για την πορεία του Εργοτέλη στο πρωτάθλημα…
«Ναι, είμαι και το πιστεύω. Από τη φύση μου είμαι αισιόδοξος… Στο ποδόσφαιρο, βέβαια, δεν μπορείς να λες μεγάλες κουβέντες, γιατί πολλά πράγματα που φαίνονται δεδομένα μπορούν να έρθουν τούμπα… Δεν γνωρίζεις, δηλαδή, τι μπορεί να σου επιφυλάξει η επόμενη μέρα…».
– Η ομάδα έκανε μεταγραφές, υπάρχουν και άλλα περιθώρια, μια και υπάρχουν ακόμα οι ημερομηνίες;
«Ο Εργοτέλης έχει ενισχυθεί, αλλά ακόμα δεν έχουμε κλείσει. Οι μεταγραφές του Εργοτέλη δεν έχουν τελειώσει… Θα κινηθούμε και εξετάζουμε διάφορες περιπτώσεις για έναν αμυντικό και έναν επιθετικό. Θα το κυνηγήσουμε αυτό το θέμα μέχρι την τελευταία στιγμή. Και η προτεραιότητά μας είναι να προέρχονται οι παίκτες από την ελληνική αγορά… Έτσι, η προσαρμογή τους θα είναι πιο γρήγορη, γιατί ήδη έχουμε ξεκινήσει και δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook