Ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έρχεται σήμερα στην Αθήνα για συνομιλίες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρωζώνη.

Στις 15:00 ο κ. Άσμουσεν θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ενώ θα δει επίσης τον Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Γιώργο Ζανιά, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γεώργιο Προβόπουλο αλλά και επιχειρηματικούς παράγοντες.

«Ενόψει της επόμενης αποστολής αξιολόγησης της τρόικας ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, θα επισκεφθεί την Αθήνα για διμερείς συναντήσεις με Έλληνες διαμορφωτές πολιτικής κι εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και του επιχειρηματικού κόσμου για να συζητήσει το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας και τις ευρύτερες εξελίξεις στην ευρωζώνη», τονίζει σε ανακοίνωσή της ΕΚΤ.

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η επίσκεψη Άσμουσεν, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, και γίνεται τη στιγμή που εντείνονται τα σενάρια για νέο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα μας.

Όσον αφορά το επίμαχο θέμα του κουρέματος του ελληνικού χρέους, ο κ. Άσμουσεν είχε εμφανιστεί αρνητικός στις αρχές του καλοκαιριού, λέγοντας ότι πρωτίστως η Ελλάδα πρέπει να ασχοληθεί με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook