«Ανακωχή» μεταξύ της κυβέρνησης και βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας φαίνεται ότι επέρχεται, μετά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι θα χειριστεί προσωπικά το ζήτημα και σε βάθος χρόνου.

Ειδικότερα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης για ζητήματα καινοτομίας, στο οποίο είχαν κατατεθεί βουλευτικές τροπολογίες για τη συνέχιση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, επισήμανε: «Οι θέσεις όλων μας είναι γνωστές και έχουν διατυπωθεί με σαφέστατο τρόπο. Περιμένουμε πλέον τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Υπάρχουν συζητήσεις, όπως έγινε αρμοδίως γνωστό μετά τη χθεσινή υπουργική σύσκεψη. Το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση και όχι με τροπολογίες. Αυτό πρέπει να περιμένουμε και δεν μπορούμε να κάνουμε συζητήσεις, εφόσον η κυβέρνηση τοποθετήθηκε».

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Βούλτεψη, όπως και αρκετοί βουλευτές της ΝΔ, είχε ξεκαθαρίσει ότι θα αντικρούσει νομοθετική πρωτοβουλία, που θα έθετε σε λειτουργία τους πλειστηριασμούς.

Επιπροσθέτως, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος τόνισε ότι «δυστυχώς, κυβερνητικά στελέχη άνοιξαν τη συζήτηση για τους πλειστηριασμούς, που δεν οφελεί την εθνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση. Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι δεν συζητά καμία άρση της αναστολής απαγόρευσης πρώτης κατοικίας του μεσαίου και φτωχού πολίτη. Δεν πρέπει να φοβάται κανείς μεσαίος και φτωχός για την κατοικία του. Σε αυτή την κατεύθυνση, είναι θετική η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να συζητήσουν για να βρεθεί λύση».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ γα διγλωσσία, εξηγώντας ότι τον Ιούλιο του 2010, όταν η τότε κυβέρνηση έφερε ρύθμιση για πάγωμα των πλειστηριασμών, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών».

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε τους πλειστηριασμούς «την απόλυτη βαρβαρότητα» και επισήμανε: «Πάτε να επιτρέψετε πλειστηριασμούς με κοινωνικά κριτήρια, θέλετε να βάλετε κοινωνικά κριτήρια για το ξεσπίτωμα ανθρώπων. Στους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους θέλετε να προσθέσετε χιλιάδες αστέγους, για να διασώσετε υποτίθεται τις τράπεζες. Θα έχουμε το τέλος της μικροιδιοκτησίας στα ακίνητα. Μαζικό ξεσπίτωμα στις οικογένειες. Το δόγμα σας είναι πως αποτελεί αμαρτία η ιδιοκτησία κατοικίας»

Νωρίτερα, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, κινούμενος στη γραμμή που χάραξε ο πρωθυπουργός, σημείωσε στη Βουλή ότι δεν κάνει αποδεκτές σχετικές βουλευτικές τροπολογίες που είχαν κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου του, καθώς «το θέμα αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας που η κυβέρνηση μελετά και θα δώσει τη λύση εν ευθέτω χρόνω».

Να σημειωθεί ότι τροπολογίες για τη συνέχιση του παγώματος των πλειστηριασμών είχαν καταθέσει οι κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος και Γιάννης Κουράκης, ενώ αρκετοί βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισαν με δηλώσεις τους ότι δεν πρόκειται να δεχθούν άρση του παγώματος.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook