Όλα τα διαθέσιμα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας της Κρήτης με ενισχύσεις από το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική από το μεσημέρι της Μ.Πέμπτης μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα θα βρίσκονται κατά μήκος του Βόρειου οδικού άξονα της Κρήτης στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ. για ένα αναίμακτο Πάσχα.

Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα στο Αστ/κο μέγαρο Χανίων, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Μανώλης Όθωνας με τον Γενικό Αστ/κο Δ/ντη Κρήτης κ. Μανώλη Παραβολιδάκη.

Όπως δήλωσε ο κ.Όθωνας «την ερχόμενη Τρίτη όλοι πρέπει να είμαστε στις δουλειές μας. Και για τον λόγο αυτό υπήρξε μια συνεργασία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης με την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ για να υπάρξει ένα αποτελεσματικό σχέδιο τροχαίας αστυνόμευσης στο βασικό οδικό δίκτυο του νησιού, με επίκεντρο τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Πρόκειται για έναν σχεδιασμό προληπτικού και αποτρεπτικού χαρακτήρα. Θέλω όμως να τονίσω ότι καμία αστυνομική παρουσία, κανένα μέτρο δεν μπορεί να αντικαταστήσει την προσοχή και την επιμέλεια του κάθε οδηγού».

Ο κ.Όθωνας απεύθυνε έκκληση σε όλους τους οδηγούς, αυτές τις μέρες να έχουν αυξημένο το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στους ίδιους, στις οικογένειές τους και στους άλλους συνανθρώπους τους.

Όπως διευκρίνισε ο ΓΑΔΚ κ.Παραβολιδάκης «φέτος χωρίσαμε το οδικό δίκτυο σε τομείς των 20-25 χιλιομέτρων. Μέσα σε αυτούς τους τομείς τοποθετήσαμε περιπολικά, δίκυκλες μοτοσυκλέτες και συμβατικά αυτοκίνητα. Σκοπός μας είναι καθαρά η πρόληψη για τους ανθρώπους που θα βρεθούν στους δρόμους. Έχουμε χαρτογραφήσει όλους τους δρόμους της Κρήτης και ξέρουμε τα σημεία όπου στο παρελθόν έχουν γίνει σοβαρά και θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. Σε αυτά τα σημεία θα παρέμβουμε φέτος ουσιαστικά.

Από σήμερα το μεσημέρι μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα η παρουσία μας θα είναι ουσιαστική στους δρόμους και θα ήθελα να ευχαριστήσω και το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική, που σε μιαν κοινή προσπάθεια φέτος βγάζουμε κοινές περιπολίες ούτως ώστε εφόσον – ο μοι γένοιτο συμβεί τροχαίο ατύχημα να υπάρχει άμεση επέμβαση για να προσφερθεί τάχιστα η αναγκαία βοήθεια στους πολίτες».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης τόσο κατά μήκος του ΒΟΑΚ όσο και σε βασικούς Νότιους οδικούς άξονες, πέραν των αυτοκινήτων της Αστυνομίας , θα έχουν κατανεμηθεί και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, όσο και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Συνολικά υπολογίζεται πως για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την άμεση επέμβαση θα βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους, περίπου 30 αυτοκίνητα και από τις τρείς αυτές υπηρεσίες.

Η μικροεγκληματικότητα

Στο μεταξύ ερωτώμενος για την αύξηση της μικροεγκληματικότητας (κλοπές, διαρρήξεις) στην Κρήτη, τα τελευταία χρόνια, ο υφυπ.Προστασίας του Πολίτη είπε πως \”έχει δοθεί η οδηγία και στην Κρήτη έχει υλοποιηθεί, να υπάρξουν συναντήσεις των Αστυνομικών Διευθυντών όλων των Νομών και τους δημάρχους για να δούμε, με τις δυνατότητες που έχουμε αυτή την στιγμή, το πως θα εξιδεικευτεί σε κάθε περιοχή ένας σχεδιασμός εμφανούς αστυνόμευσης που θα δρα όσο γίνεται πιό αποτελεσματικά…\”

Όπως διευκρίνησε ο κ.Όθωνας ασχολείται ο ίδιος προσωπικά με την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδιασμού συνεργασίας των αστυνομικών με τις τοπικές αρχές, ειδικά εν όψει και της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook