Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσέληνου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού η ΚΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σας προσκαλεί στις μουσικές εκδηλώσεις στο \”ΦΩΣ του ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ\” στους Αρχαιολογικούς Χώρους Απτέρας Χανίων και Ρόκκας Κισάμου Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, καθώς και Αποδούλου Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης το βράδυ της Τετάρτης 21 Αυγούστου 2013.

ΑΠΤΕΡΑ

Σημαντική αρχαία πόλη που δεσπόζει σε ύψωμα νότια του κόλπου της Σούδας σε θέση που ευνόησε τον έλεγχο του κόλπου με τα δύο λιμάνια της, τη Μινώα (σημ. Μαράθι) και την Κίσαμο (πλησίον σημ. Καλάμι). Τον 4ο αιώνα π.Χ. άρχισε η περίοδος της ακμής της, όπως και όλων των άλλων πόλεων-κρατών της Κρήτης.

Στην εκδήλωση στον Αρχαιολογικό Χώρο Απτέρας Δήμου Χανίων συμμετέχει το Trio Daulute και οι: Ζαχαρία Σπυριδάκη, λύρα, Φάνη Καρούσου, σαντούρι, Γιάννη Πολυχρονάκη, κοντραμπάσο, Γιώργου Γρηγοράκου, κιθάρα, Μαρία Λούκα, φωνή, σε μια Μουσική Συνάντηση με θέμα «Ρίζες και Αυτοσχεδιασμός: Εξελίσσοντας την Παράδοση…»
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης -Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ. Χορηγοί: Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων, ΕΤΑΝΑΠ, PANCAR.

Έναρξη εκδήλωσης: 21.00

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι χώρος θα είναι ανοικτός για το κοινό από τις 20:00.

ΡΟΚΚΑ

Στη νότια πλαγιά ενός εντυπωσιακά ψηλού βράχου που δεσπόζει στο γύρω τοπίο, σε υψόμετρο 210μ., διακρίνονται τα οικιστικά λείψανα της αρχαίας πόλης, η οποία είχε αναπτυχθεί έως τη θέση του σημερινού χωριού. Η Ρόκκα δεν συγκαταλέγεται στις αυτόνομες κρητικές πόλεις αλλά πιθανότατα ήταν εξαρτημένη διοικητικά από την ισχυρή γειτονική Πολυρρήνια. Πρόκειται για περιφερειακή μικρότερη πόλη των ελληνιστικών χρόνων – 4ου αι. π.Χ. κ.ε.

Για πρώτη φορά ο Αρχαιολογικός χώρος Ρόκκας Κισάμου ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχτεί το κοινό υπό το Φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου και τις μελωδίες της Ευανθίας Ρεμπούτσικα η οποία θα παρουσιάσει το πρόγραμμα \”Το αστέρι και η ευχή\”.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Κισάμου-Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κισάμου, τη Νεολαία Κισάμου και το Πολιτιστικό Σύλλογο Ρόκκας.

Έναρξη εκδήλωσης: 21.30

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι χώρος θα είναι ανοικτός για το κοινό από τις 20:00.

ΑΠΟΔΟΥΛΟΥ

Η σημαντική μινωική εγκατάσταση στο Αποδούλου, της εποχής των πρώτων ανακτόρων, βρίσκεται στο μέσον περίπου της φυσικής οδού από το μεγάλο παλαιοανακτορικό κέντρο του Μοναστηρακίου Αμαρίου προς το ανάκτορο της Φαιστού, ενώ σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής Αποδούλου έχουν αποκαλυφθεί και ανασκαφεί τάφοι μετανακτορικής περιόδου.

Στον Αρχαιολογικό Χώρο Αποδούλου Δήμου Αμαρίου για δεύτερη συνεχή χρονιά θα υποδεχτεί μουσικά την πανσέληνο του Αυγούστου, φέτος με το συγκρότημα Γιαλέλι (Περικλής Βραχνός βιολί, Αρης Ζουριδάκης ούτι-φωνή, Ακης Πιτσάνης κιθάρα-φωνή, Αλεξία Κατσανεβάκη κρουστά-φωνή) και τον Κωστή Αβυσσινό με τραγούδι, λαούτο, μπουλγαρί, μαντολίνο, μπουζούκι και το Γιώργο Παπαϊωάννου με βιολί, σε ρεπερτόριο παραδοσιακών τραγουδιών απ’ όλο τον ελλαδικό χώρο, Κρητικών, Σμυρναίικων, ρεμπέτικων κι έντεχνων ελληνικών.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αποδούλου.
Έναρξη εκδήλωσης: 21.00

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι χώρος θα είναι ανοικτός για το κοινό από τις 20:00.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook