Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της μέσα στα δύο επόμενα χρόνια, υποστηρίζει η πλειονότητα των οικονομολόγων στους οποίους υπέβαλε σχετικό ερωτηματολόγιο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, παρά τις διαψεύσεις από την Αθήνα και τις εκκλήσεις να μην το πράξει εκ μέρους όσων ασκούν πολιτική στην ευρωζώνη.

Η δημοσκόπηση του Reuters, η οποία διεξήχθη αυτήν την εβδομάδα, κατέδειξε ότι 46 από 55 οικονομολόγους εκτιμούν πως ότι η Ελλάδα «θα πρέπει» να αναδιαρθρώσει το χρέος της. Η εκτίμησή τους γίνεται σχεδόν έναν χρόνο μετά από τον δανεισμό της Ελλάδας με 110 δισεκατομμύρια ευρώ από την Ε.Ε., την Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ..

Σχεδόν οι μισοί οικονομολόγοι, οι 24 από τους 45, δηλώνουν ότι θα παρέλθει τουλάχιστον ένα έτος πριν να δράσει η Ελλάδα, ενώ επτά θεωρούν ότι η κίνηση της Ελλάδας θα γίνει ύστερα από έξι έως 12 μήνες. Δέκα οικονομολόγοι εκτίμησαν ότι η δράση της Ελλάδας θα συμβεί έπειτα από τρεις έως έξι μήνες. Μόνον τέσσερις διαβλέπουν δράση της Ελλάδας μέσα σε λιγότερο από ένα τρίμηνο από σήμερα.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook