Ακόμη μεγαλύτερο από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί είναι το παράνομο δίκτυο παρακολουθήσεων της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (ΝSA) των ΗΠΑ. Οπως αποκαλύπτεται τώρα, το 75% των επικοινωνιών των Αμερικανών υποκλέπτεται, ενώ αξιωματούχοι παραδέχθηκαν πως συγκεντρώθηκαν 56.000 mail αθώων πολιτών το διάστημα 2008-2011.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ παραδέχθηκαν πως η NSA παραβίασε τους νόμους περί παρακολούθησης το συγκεκριμένο διάστημα. Κάτι που όμως απέδωσαν σε ένα τεχνολογικό πρόβλημα και αρνήθηκαν πως ήταν αποτέλεσμα του υπερβάλλοντος ζήλου της Υπηρεσίας.

Η αμερικανική δικαιοσύνη είχε θέσει μυστικά τέλος το 2011 σε ένα πρόγραμμα, το οποίο είχε κριθεί παράνομο αναφορικά με την παρεχόμενη προστασία που εγγυάται στους Αμερικανούς το Σύνταγμα της χώρας. Οι αξιωματούχοι επικαλέστηκαν έγγραφα σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε και διορθώθηκε το πρόβλημα που προκάλεσε την παρακολούθηση πολιτών που δεν είχαν σχέση με την τρομοκρατία. Σύμφωνα με τους ίδιους, όταν αυτό έγινε αντιληπτό, το υλικό από τα 56.000 mail καταστράφηκε.

Στο μεταξύ, σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal εκτιμά πως παρακολουθείται το 75% των αμερικανικών διαδικτυακών επικοινωνιών. Πηγές από τις μυστικές υπηρεσίες και την κυβέρνηση ανέφεραν στην εφημερίδα πέντε προγράμματα της NSA, τα οποία διατηρούν το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που έχουν αποσταλεί εντός των ΗΠΑ και υποκλέπτουν τις τηλεφωνικές συνομιλίες που διεξάγονται μέσω διαδικτύου.

iefimerida.gr από ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook