Υλικά

• 1 μεγάλο λάχανο

Για τη γέμιση
• 1 μάτσο δυόσμο
• ½ κιλό πληγούρι
• 80 ml. αγνό παρθένο ελαιόλαδο
• 3-4 κρεμμύδια τριμμένα
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
• 80 γρ. αμύγδαλο σπασμένο
• 100 γρ. ντομάτα τριμμένη

• Ζωμό κοτόπουλο για το μαγείρεμα
• Ανθόγαλο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ξεχωρίζουμε τα φύλλα του λάχανου και τα ζεματάμε για 5 λεπτά. Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι & πιπέρι. Λαδώνουμε τον πάτο της κατσαρόλας και στρώνουμε λαχανόφυλλα για να μην κολλήσουν οι ντολμάδες.

Παίρνουμε τα λαχανόφυλλα, αφαιρούμε το κεντρικό νεύρο προσθέτουμε τη γέμιση και τυλίγουμε. Ντρεσάρουμε κυκλικά τους ντολμάδες. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου ώστε να καλύπτει ίσα-ίσα τους ντολμάδες και βάζουμε ένα πιάτο για καπάκι ακριβώς από πάνω.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και κατά διαστήματα την κουνάμε. Αφού ψηθούν σερβίρουμε με ανθόγαλο.