Το δημοφιλές σκούτερ της Piaggio με μεγάλους τροχούς που έχει σημειώσει πάνω από 800.000 πωλήσεις στην καριέρα του, ανανεώνεται για 4η φορά. Εξαιρετικά χαμηλές καταναλώσεις και υψηλότερες επιδόσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της ανανέωσης

Ένα μέσο αστικής μετακίνησης ταιριαστό για ένα άνδρες και γυναίκες, έμπειρους ή μη, οποιασδήποτε ηλικίας και τάξης. Με κομψό και λιτό στυλ, χαμηλό βάρος, ευκολία χρήσης και ελιγμών αλλά και τις επιδόσεις κατάφερε να γίνει γρήγορα αποδεκτό.

Οι γραμμές του νέου Liberty πηγάζουν από μια προσεκτική αναθεώρηση των κλασικών χαρακτηριστικών του προηγούμενου μοντέλου. Συμπαγές σε διαστάσεις και κομψό στις γραμμές του, διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά που το καθιέρωσαν, όπως ο ελαφρά τριγωνικός προβολέας στο τιμόνι και η «γραβάτα» που διατρέχει το μπροστινό μέρος από το τιμόνι μέχρι το φτερό,

Η άνεση και ο ωφέλιμος χώρος φόρτωσης έχουν βελτιωθεί περεταίρω, με ιδιαίτερη προσοχή στην επιφάνεια της σέλας αλλά και στο χώρο κάτω από αυτήν. Η σέλα είναι εντελώς νέα, με πιο στενό σχήμα στα πλαϊνά, ώστε να διευκολύνονται οι αναβάτες κάθε αναστήματος. Διαφορετικό είναι και το αφρώδες υλικό της καθώς και το αντιολισθητικό κάλυμμά της.

Η χωρητικότητα του χώρου κάτω από τη σέλα έχει αυξηθεί κατά 23%, από τα 8,8 στα 10,8 λίτρα, κι αυτό γιατί η μπαταρία έχει μετακινηθεί στην ποδιά, κάτω από το τιμόνι, παραχωρώντας ωφέλιμο χώρο για μικροαντικείμενα. Στο χώρο κάτω από τη σέλα ωστόσο, δεν μπορεί να τοποθετηθεί παρά ένα κράνος jet χωρίς ζελατίνα – είναι το γνωστό τίμημα των μεγάλων τροχών.

Το σωληνωτό πλαίσιο από χάλυβα υψηλής αντοχής προσφέρει εξαιρετική σταθερότητα, ευκολία ελιγμών και οδήγησης. Αλλάζουν όμως βασικά δεδομένα του δίτροχου, λόγω των νέων διαστάσεων που έχουν τα ελαστικά και οι ζάντες.

Με ελαφρά αυξημένο μεταξόνιο (1.345 mm από 1.325 mm), το νέο Liberty ενισχύει την αίσθηση σταθερότητας και ασφάλειας. Μείωση έχει δεχθεί η διάμετρος του μπροστινού τροχού, που είναι πλέον 15 ιντσών, από 16 ίντσες.

Το αντίστοιχο ελαστικό έχει λεπτύνει αλλά διατηρεί το ίδιο ύψος (80/90 από 90/80). Ο πίσω τροχός παραμένει 14άρης και φορά στενότερο ελαστικό 100/80 (αντί του προηγούμενου 110/80). Η λύση αυτή αποτελεί επιλογή για τη βελτίωση της ευελιξίας και τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Τα φρένα παραμένουν ίδια με μπροστά δισκόφρενο 240 mm με δαγκάνα δύο εμβόλων και πίσω ταμπούρο 140 mm.

Ο νέος 3βάλβιδος κινητήρας της Piaggio, κάνει το ντεμπούτο του στην 4η γενιά του Piaggio Liberty, σε δύο εκδόσεις, 125 και 150 cc.

Ο κινητήρας με τις 3 βαλβίδες είναι αερόψυκτος με έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής και τροφοδοτείται με ηλεκτρονικό ψεκασμό. Έχει μειώσει τις εσωτερικές τριβές των μηχανικών του μερών, με τη χρήση ρουλεμάν, βελτιώνοντας την αξιοπιστία και την κατανάλωση, αφού οι απώλειες λόγω τριβής και θερμοκρασίας είναι μικρότερες.

Οι δύο βαλβίδες υπάρχουν στην εισαγωγή και η τρίτη προορίζεται για την εξαγωγή των καυσαερίων. Η κίνηση των βαλβίδων γίνεται με κοκοράκια, που επίσης διαθέτουν ρουλεμάν στα άκρα τους για να μειώνεται η τριβή, ενώ η ροή του αέρα που ψύχει τον κύλινδρο είναι βελτιωμένη.

Τα παραπάνω συμβάλλουν στην αύξηση της απόδοσης και τη μείωση των καταναλώσεων. Το σύστημα ψεκασμού είναι εξελιγμένο για να προσφέρει περισσότερη ισχύ, λιγότερο θόρυβο και βελτιωμένη ελαστικότητα, ενώ διαθέτει αυτόματο ρελαντί και αισθητήρα λάμδα.

Ο τρισδιάστατος χάρτης του αβάνς και ο ψεκασμός ελέγχονται από μιας νέας γενιάς κεντρική μονάδα και μαζί με τον τριοδικό καταλύτη, ο κινητήρας πληροί τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές. Σύμφωνα με μετρήσεις του εργοστασίου, το Liberty 125 3V μπορεί να καλύψει 59 χιλιόμετρα ανά λίτρο με ταχύτητα 50 χ.α.ω, ενώ το Liberty 150 3V διανύει 57 χιλιόμετρα με ένα λίτρο ή 1,6 και 1,7 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Τα διαστήματα προγραμματισμένης συντήρησης επιμηκύνθηκαν στα 10.000 χλμ., μειώνοντας ακόμα περισσότερο τα λειτουργικά κόστη.

Το Piaggio Liberty 3V διατίθεται σε δύο εκδόσεις, 125 cc και 150 cc, ενώ υπάρχουν τέσσερις χρωματικές επιλογές: μπλε «Blu Midnight», λευκό «Bianco Perla», μαύρο «Nero Grafite» και καφέ «Marrone Onix».

Διατίθεται γκάμα αξεσουάρ, ειδικά σχεδιασμένα για να ενισχύσουν την άνεση, τη χωρητικότητα, και το στυλ του Piaggio Liberty 3V:
– παρμπρίζ με αντιχαρακτική ζελατίνα πάχους 4 mm
– ευρύχωρο βαλιτσάκι στα χρώματα του οχήματος
– προστασία ποδιών
– ηλεκτρονικό αντικλεπτικό
– κουκούλα οχήματος
– πλαϊνό σταντ

Το νέο Piaggio Liberty 3V είναι διαθέσιμο στα σημεία πώλησης Piaggio, στις ίδιες τιμές με το προηγούμενο μοντέλο: Liberty 125 3V στις 1.940 € και 150 3V στις 2.045 ευρώ

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook