Αντιπαράθεση για τον θάνατο του 19χρονου μετά το επεισόδιο με ελεγκτή σε τρόλεϊ στο Περιστέρι, σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον υφυπουργό Υποδομών Μ. Παπαδόπουλο και τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή.

Σημειώνεται ότι αμφότεροι εκλέγονται στην Κοζάνη και ότι η Ρ. Μακρή είχε εκδόσει ανακοίνωση στην οποία κατηγορούσε τον Μ. Παπαδόπουλο για τη δήλωσή του ότι ο ελεγκτής έκανε καλά τη δουλειά του.

«Εμείς δεν πήραμε θέση αν έκαναν καλά τη δουλειά τους ή όχι. Είπαμε ότι έκαναν τη δουλειά τους», δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός.

Νωρίτερα η Ρ. Μακρή είπε ότι «αποτελεί τραγική ειρωνεία ο χαρακτηρισμός \”τζαμπατζής\” που αποδίδεται από υπουργούς της κυβέρνησής σας σε έναν άνεργο, ο οποίος δεν διέθετε ούτε το 1,40 ευρώ για το εισιτήριό του στο τρόλεϊ», υπενθυμίζοντας ότι την ίδια περίοδο ο πρ. πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μετακινήθηκε με το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Δ. Μελισσανίδη.

«Δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσωπα της κυβέρνησης και της συμπεριφοράς αυτής. Αυτό που επικρίνουμε είναι η νοοτροπία αυτή που οδηγεί κυβερνητικά στελέχη να αδιαφορούν για το πόρισμα της Δικαιοσύνης και να δηλώνουν ότι οι εμπλεκόμενοι στο συγκεκριμένο συμβάν με τον νεκρό νεαρό έκαναν καλά τη δουλειά τους. Αυτό βέβαια θα πρέπει να το πείτε στην οικογένεια του εκλιπόντος κοιτώντας τους στα μάτια, αλλά κοιτώντας και στα μάτια τον ελληνικό λαό», πρόσθεσε .

Ο Μ. Παπαδόπουλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θανόντος και αντέδρασε σε όσα είπε η Ρ. Μακρή επισημαίνοντας ότι «είναι άδικο κάποιοι ή κάποιες να παίζουν με τη μνήμη ανθρώπων –που έφυγαν για οποιονδήποτε λόγο- μόνο και μόνο για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Το λέω αυτό επειδή δεν ειπώθηκε ποτέ από κανένα ούτε από τον ομιλούντα ότι κάποιοι έκαναν καλά τη δουλειά τους.

Είναι χρήσιμο να είστε πολύ πιο προσεκτικοί και ψύχραιμοι όταν μιλάτε μέσα στη Βουλή. Ειπώθηκε ότι έκαναν τη δουλειά τους. Εάν την έκαναν καλά ή όχι, θα το κρίνει η ΕΔΕ που διετάχθη -είναι μάλιστα άμεση ΕΔΕ- η ιατροδικαστική έρευνα και η τεχνική πραγματογνωμοσύνη. Σας παρακαλώ πάρα πολύ να είστε πάρα πολύ προσεκτικοί».

«Εσείς να είστε προσεκτικός σε αυτά που λέτε. Ένα παιδί πέθανε», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook