Την Τρίτη 19 Απριλίου στο Χάνι του Παττακού, η υπεύθυνη για θέματα Τουρισμού – Πολιτισμού του Δήμου κα Πέπη Μπιρλιράκη και ο κος Στέλιος Χαρκιανάκης, Δημοτικός Σύμβουλος, υποδέχθηκαν την ομάδα του «Συλλόγου Κρητικών Σμύρνης», οι οποίοι επισκέφτηκαν την πόλη μας.

Υπεύθυνος αποστολής ήταν ο κος Αντνάν Καβούρ, προέδρος του Συλλόγου Τουρκοκρητικών και Δημοτικός Σύμβουλος σε Δήμο της Σμύρνης, καθώς και η κα Χανοπούλου Χριστίνα, τουριστικός πράκτορας σμυρναίικης καταγωγής. Στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτηρίου ο Σύλλογος Μικρασιατών Ρεθύμνου «Ιωνία» τους ετοίμασε θερμή υποδοχή με παραδοσιακά εδέσματα, ενώ με φανερή συγκίνηση οι δύο πλευρές αντάλλαξαν χαιρετισμούς και αναμνηστικά δώρα.

Ο κος Καβούρ απένειμε αναμνηστική πλακέτα, την οποία παρέλαβε η κα Μπιρλιράκη, ως ένδειξη ευχαριστίας για το ενδιαφέρον και τη φιλοξενία που τους παρείχε ο Δήμος, ενώ πρότεινε και τη μελλοντική συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων, καθώς επίσης και την αδελφοποίησή τους.

Στη συνέχεια, η ομάδα των Τουρκοκρητικών ξεναγήθηκε στο ιστορικό κέντρο και τη Φορτέτζα από την αρχαιολόγο του Γραφείου Παλιάς Πόλης, κα Ματίνα Αρβανίτη και τη μεταπτυχιακή φοιτήτρια Τουρκολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κα Μαρία-Ελένη Μπαλή, η οποία συνόδευσε την ομάδα ως διερμηνέας της τουρκικής γλώσσας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook