Η Ευρώπη θα κληθεί να στηρίξει την Ελλάδα για μία ακόμα φορά, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, συνεχίζοντας κι αυτός με τη σειρά του τη συζήτηση που άνοιξε δημοσίως ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε για την ανάγκη ενός νέου πακέτου βοήθειας.

Σε δηλώσεις που φέρεται να έκανε μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Ολλανδίας, τις οποίες δημοσιεύει η ολλανδική εφημερίδα «Het Financieele Dagblad», ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος στην Ελλάδα το 2014, θα πρέπει -απαραίτητα- να το διαδεχτεί ένα νέο πακέτο.

«Τα προβλήματα στην Ελλάδα δεν θα λυθούν το 2014, οπότε κάτι θα χρειαστεί να γίνει μετά. Πως και τι πρέπει να γίνει δεν είναι σίγουρο» φέρεται να είπε.
Υπενθυμίζεται ότι ο ολλανδός αξιωματούχος, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, είχε πει ότι το θέμα του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί τον Απρίλιο του 2014, οπότε θα είναι διαθέσιμα τα στοιχεία για τον προϋπολογισμό του 2013.

Προϋπόθεση αποτελεί να διαμορφωθεί πρωτογενές πλεόνασμα στον -φετινό- προϋπολογισμό, κάτι που η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πλέον δεδομένο.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook