Με καχυποψία αντιμετωπίζει η Αντιπολίτευση την συμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων για την άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών σε συγκεκριμένες κατηγορίες -«επιτήδειων»- κατόχων ακινήτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τους κατηγορεί ότι απλώς αγοράζουν χρόνο για να σχεδιάσουν την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, τη στιγμή που απαιτούνται επιπλέον μέτρα για τη στήριξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Η ΔΗΜΑΡ ζητά η άρση να συνοδευθεί τουλάχιστον από πολύ αυστηρά κριτήρια.

ΣΥΡΙΖΑ: απλώς αγοράζουν χρόνο

«Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι φαινομενικά ανακρούουν πρύμνα μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην πραγματικότητα, αγοράζουν χρόνο για να σχεδιάσουν τη σταδιακή τους απελευθέρωση, ενώ υλοποιούν με τυφλή και απόλυτη εμμονή την εγκληματική πολιτική που οδηγεί ολοένα και περισσότερους πολίτες στην ανεργία και την απόγνωση και τα νοικοκυριά στην αδυναμία αποπληρωμής των δανειακών τους υποχρεώσεων» προσθέτει.

«Η αυτονόητη συνέχιση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών δεν είναι αρκετή. Είναι απαραίτητο να συνοδευτεί από πολιτικές στήριξης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με μερική ή λογική διαγραφή των δανειακών τους υποχρεώσεων, στη λογική της προστασίας των ασθενέστερων και της επανεκκίνησης της οικονομίας, όπως έχει περιγραφεί στη σχετική πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πολύ αυστηρά κριτήρια ζητά η ΔΗΜΑΡ

«Στην περίοδο της κρίσης που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, η προστασία της πρώτης κατοικίας πρέπει να αποτελεί υποχρεωτική επιλογή της Πολιτείας» τονίζει καταρχάς η ΔΗΜΑΡ και προσθέτει «η δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα εξαιρεθούν από την άρση των πλειστηριασμών μόνο οι επιτήδειοι, δηλαδή όσοι έχουν καταθέσεις και δεν πληρώνουν, εάν δεν συνοδεύεται από πολύ αυστηρά κριτήρια, εγκυμονεί τον κίνδυνο να συμπαρασύρει στρώματα της κοινωνίας που αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook