Την τελευταία στιγμή έσωσαν οι κάτοικοι της Καλλιθέας δύο μετανάστες από το Μπαγκλαντές, οι οποίοι τη Δευτέρα δέχτηκαν επίθεση από αγνώστους.

Σύμφωνα με το antiracismfacism.org, το οποίο ήρθε σε επαφή με τους άτυχους μετανάστες, δέχθηκαν την επίθεση το βράδυ, επί της οδού Μεταμόρφωσης 13.

Ο Ζαχίρ Ντακουά, ο οποίος ζει με την οικογένειά του 15 χρόνια στην Ελλάδα, μικροεπιχειρηματίας και ο βοηθός του Φαζλέ Ραχμάν επέστρεφαν από την εργασία τους με ένα δίκυκλο μηχανάκι όταν δυο άγνωστοι άντρες κινήθηκαν προς το μέρος τους κρατώντας στα χέρια τους καδρόνια, τους ρίξανε από το μηχανάκι στην άσφαλτο και άρχισαν να τους χτυπάνε με μανία.

Επιχείρησαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν από τον Φαζλέ την τσάντα που έφερε στον ώμο του και η οποία περιείχε ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο Ζαχίρ μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Ασκληπείο νοσοκομείο της Βούλας όπου δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες.

Οι δύο άντρες σώθηκαν όταν κάτοικοι της γειτονιάς αντιλήφθηκαν το περιστατικό και αποδοκίμασαν έντονα τους δυο άντρες οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή. Μάλιστα όπως είπε μέλος antiracismfacism.org στο protothema.gr υπάρχουν μαρτυρίες πως κάτοικοι της περιοχής πήραν κυριολεκτικά στο κυνήγι τους αγνώστους, ενώ μάλιστα ένας κάτοικος πήδηξε από το μπαλκόνι του, στον πρώτο όροφο, για να σώσει τους μετανάστες.

Ο Αριφούρ Ραχμάν, πρόεδρος του Ελληνομπαγκλαντεσιανού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών δήλωσε ότι καταδικάζει την βάρβαρη επίθεση σημειώνοντας πως δεν είναι πρώτη φορά όπου φασίστες επιτέθηκαν σε μετανάστες στην περιοχή της Καλλιθέας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook