Το πρώτο της πολιτιστικό-καλλιτεχνικό ‘άνοιγμα’ στην Ελληνική Περιφέρεια πραγματοποιεί στο Ίνι του δήμου Μινώα η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών συνεργαζόμενη με την Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου.

Το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 8 το βράδυ στο λαογραφικό μουσείο Ινίου εγκαινιάζεται η έκθεση εικαστικών \”Πολιτισμικοί Διάλογοι – Σύγχρονη Τέχνη και Παράδοση\” με συνδιοργανωτές τον πολιτιστικό σύλλογο « Ίνι-Μοναστηράκι» και την Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή, το Ηράκλειο και την Κρήτη ευρύτερα. Η σύγχρονη τέχνη συμπορεύεται με την παράδοση σε μία νέα ερμηνεία – απόδοση των έργων και η συνεργασία του Πολιτιστικού συλλόγου ‘‘Ινατος’’ με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών σηματοδοτεί την αρχή μιας σειράς κοινών πολιτιστικών δράσεων.

Επιμελητής της έκθεσης είναι ο Νίκος Σταθόπουλος, ενώ συμμετέχουν οι εικαστικοί: Μαριλένα Αλιγιζάκη, Ελένη Αθανασιάδου, Θωμάς Γαλάτος, Εύα Γιαννακοπούλου, Νίκος Γκίκας, Ευαγγελία Γούλα, Μάρκος Θεοδώρου. Ανδρέας Κοκαλιάρης, Φωτεινή Κοκολάκη, Ριλένα Μαρκοπούλου, Αντιγόνη Μιχαλακοπούλου, Μαρία Νικηφοράκη, Ανβδρέας Πασιάς, Νίκη Πρόκου, Βασιλική Σηφοστρατουδάκη, Νικόλαος Σταθόπουλος και Νίκος Τσιμιτάκης.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο εκπρόσωπος της Ανωτάτης Σχολή Καλών Τεχνών Επικ. Καθηγητής Γιάννης Καλτσάς, η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Ρίτσα Καλογεροπούλου και ο ποιητής Χριστόφορος Λιοντάκης, δωρητής του κτιρίου του Λαογραφικού Μουσείου. Θα ακολουθήσουν ομιλίες με θέμα ‘‘σύγχρονη τέχνη και παράδοση’’, μουσική και χορός με τους Ross Deilly , Μαρία Καραϊσκου Ιστορικός τέχνης, κλασικό Ωδείο ( κιθάρα Ανδρέας Μαυρακάκης, πιάνο Κατερίνα Σαρρή ), το χορευτικό συγκρότημα του Λυκείου Ελληνίδων και το Κρητικό συγκρότημα με τους Ιάκωβο Ακουμιανάκη, Αλέξανδρο Μασσάρο, Μανώλη Σταυρακάκη.

Ο σχεδιασμός της εκδήλωσης και η επιμέλεια του προγράμματος είναι της εικαστικού Φωτεινής Κοκολάκη. Η έκθεση θα έχει διάρκεια μέχρι τη 1η Σεπτεμβρίου, και η είσοδος, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ θα προσφερθεί κέρασμα με τοπικά εδέσματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook