Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το Ανοικτό Σκακιστικό Τουρνουά «Αποκόρωνας 2013», που διοργανώνουν ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων, ο Δήμος Αποκορώνου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμένων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”νέες πρωτότυπες και γεμάτες φαντασία εκδηλώσεις προστίθενται στο πρόγραμμα του Τουρνουά, προς τέρψη των δεκάδων φίλων του κορυφαίου πνευματικού αθλήματος, που σκοπεύουν να συνδυάσουν σκάκι και διακοπές στον Αποκόρωνα, την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη.

Εκτός λοιπόν το ανοικτό τουρνουά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 4-7 Σεπτεμβρίου, με ελβετικό σύστημα 7 γύρων, τρεις παράλληλες εκδηλώσεις έχουν προστεθεί στο πρόγραμμα.
Η πρώτη αφορά το ματς δυο σύντομων παρτίδων που θα δώσουν δυο αναμφισβήτητα ιστορικές προσωπικότητες του ελληνικού σκακιού, οι διεθνείς μαιτρ Νίκος Σκαλκώτας και Ηλίας Κουρκουνάκης, στο μαγευτικό χώρο του εστιατόριου «Τζίτζικας» το βράδυ της 4ης του Σεπτέμβρη.

Το επόμενο βράδυ, στον ίδιο χώρο θα προβληθεί η ταινία του βωβού κινηματογράφου «Σκακιστικός πυρετός» που γυρίστηκε το 1928, πρώτη κινηματογραφική ταινία με θέμα το σκάκι. Θα σχολιαστεί από τον ψυχολόγο, συγγραφέα σκακιστικών βιβλίων και διεθνή μαιτρ Ηλία Κουρκουνάκη.

Τέλος, η τρίτη εκδήλωση που προστέθηκε στο πρόγραμμα είναι η διάλεξη που θα παραχωρήσει ο ομοσπονδιακός μαιτρ και π. μέλος της Εθνικής Ομάδας Λύσης Προβλημάτων με θέμα «Εισαγωγή στο Καλλιτεχνικό Σκάκι». Η διάλεξη θα γίνει την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη, στις 8.30΄ μμ στο χώρο των αγώνων, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμένων και θα δώσει την ευκαιρία στους φίλους του σκακιού να γνωρίσουν μια μορφή του πνευματικού αθλήματος, λιγότερο γνωστή, αλλά με σημαντικές επιτυχίες παγκόσμια.

Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις, που τις χαρακτηρίζει η φαντασία και η πρωτοτυπία, είναι ελεύθερες να τις παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί. Στόχος τους είναι η τέρψη και η ποιοτική διοργάνωση των αγώνων για σκακιστές κάθε δυναμικότητας και ηλικίας. Ελεύθερη είναι και η συμμετοχή στους αγώνες για όσους επιθυμούν, με ένα μικρό παράβολο, 20 ευρώ για τους ενήλικες και 15 ευρώ για τους νέους κάτω των 18.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι διοργανωτές εξασφάλισαν καθημερινά τη δωρεάν μεταφορά από τα Χανιά στους Αρμένους στο χώρο των αγώνων, όλων των σκακιστών από τα Χανιά που θα θελήσουν να συμμετάσχουν! Λεωφορείο του πρακτορείου Status Tourism Agency, κάθε ημέρα μια ώρα πριν την έναρξη του γύρου θα αναχωρεί από το Ρολόι (μπροστά από το εντευκτήριο του ΟΑΧ) για τους Αρμένους και θα επιστρέφει στα Χανιά, αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων, διευκολύνοντας έτσι γονείς και παιδιά, φίλους του πνευματικού αθλήματος, που δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία της συμμετοχής σε ένα σκακιστικό τουρνουά με μεγάλο ενδιαφέρον!

Μεγάλος χορηγός του τουρνουά είναι τα σουπερμάρκετ ΙΝΚΑ, οικονομικοί χορηγοί το εστιατόρειο ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ, θέρμανση-υδραυλικά KAKOYΡΗΣ-ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ, τα ηλεκρικά είδη ΣΚΟΡΔΥΛΑΚΗΣ, η ΣΑΡΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, αφοι ΧΙΩΤΑΚΗ ΑΒΕΕ, το ΙΚΤΕΟ Χανίων, το εργαστήριο ελληνικής γλώσσας ΚΛΕΙΣ,τα λευκά είδη THALASSA, η AUTO RECYCLE ΕΠΕ, το πρακτορειο STATUS TURISM AGENCY, εισαγωγές-εμπορία AUTO-EXPERT, τηλεοπτικός χορηγός η ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και ραδιοφωνικός χορηγός το ΔΙΚΤΥΟ FM 91,5.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν έγκαιρα (οι συμμετοχές είναι μέχρι 100, οι θέσεις στο λεωφορείο μέχρι 50) στον κ. Μηνά Βουλγαρίδη στο 6932744696 ή στο e-mail: [email protected]. όπου πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, elo και σωματείο.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook