Υλικά

• 6 τεμ. μανιτάρια τύπου πορτομπέλο
• 1 μέτρια μελιτζάνα, κομμένη σε ροδέλες
• 1 κολοκύθι, κομμένο σε ροδέλες
• 1 πράσινη & 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένες σε τρίγωνα
• 2 καλαμπόκια ολόκληρα (παύλους)
• 200 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε φλύδες
• ½ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
• Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• Λίγο οξύμελο
• Λίγο χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα στελέχη απο τα μανιτάρια ούτως ώστε να έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια και τα σκουπίζουμε με μια πετσέτα, να στεγνώσουν.

Βάζουμε σε μικρή μπασίνα (λεκάνη) τα λαχανικά, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, φτιάχνουμε τη γεύση με χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν περίπου για 1 ώρα. Βράζουμε το καλαμπόκι για 12 λεπτά και αποσύρουμε.

Στη συνέχεια και αφού εχουμε ήδη ανάψει τη σχάρα, ψήνουμε τα μανιτάρια, τα λαχανικά και το καλαμπόκι μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βάζουμε μέσα σε κάθε μανιτάρι λίγα απ’όλα τα λαχανικά και το καλαμπόκι κομμένο, προσέχοντας να φαίνεται η εναλλαγή των χρωμάτων και τέλος τη γραβιέρα, την οποία έχουμε περάσει και αυτή λίγο απο τη σχάρα.

Σερβίρουμε ραντίζοντας με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, οξύμελο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό.