Τερματίζουν τα Αιγυπτιακά κανάλια τη μετάδοση τουρκικών σήριαλ ως ελάχιστη διαμαρτυρία για την εμπλοκή της Άγκυρας στα εσωτερικά της χώρας που έχουν μετατρέψει το Κάϊρο σε μία πόλη που φλέγεται συνεχώς με τα θύματα του εμφυλίου να αυξάνονται καθημερινά.

Έως τώρα μεταδίδονταν οι σειρές , ¨Χίλιες και Μια Νύχτες¨, ¨ ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής¨ και ¨ο Πειρασμός¨ που ήταν τουρκικές παραγωγές και είχαν μεγάλη τηλεθέαση. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Ελ Αραμπίγια, οι σταθμοί όπως το Ελ Χαγιάτ, το Ελ Νεζάρ, το Ελ Καχίρε και το Νας ανταποκρινόμενα στην έκκληση που έκαναν κάποιοι διανοούμενοι, σταμάτησαν να εκπέμπουν τουρκικά σίριαλ.

Ο Ταρίκ Νουρ-ιδιοκτήτης των τηλεοπτικών καναλιών Ελ Καχίρε και Νας, διακινδυνεύοντας μια πτώση των διαφημιστικών εσόδων, δήλωσε πως θέλησε να δώσει ένα μήνυμα στην Τουρκία. Ο Ταρίκ Νουρ ανέφερε πως η Τουρκία ενεπλάκη στα εσωτερικά της Αιγύπτου και αυτό το χαρακτήρισε “στενοκεφαλιά”.

Ο Νουρ ανέφερε πως λόγω του μποϊκοτάζ στα σίριαλ ο τουρκικός τουρισμός θα υποστεί απώλειες.

Η διακοπή όμως των τουρκικών σήριαλ είναι ενδεικτική των αντιτουρκικών φρονημάτων που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Αίγυπτο. Αναμένεται το μποϊκοτάζ να επεκταθεί και σε άλλα προϊοντα που προέρχονται από την Τουρκία.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook