Με στόχο να προωθήσουν τον Δούναβη ως τουριστική περιοχή, επτά νεαροί πραγματοποίησαν κρουαζιέρα στον ποταμό πάνω σε σχεδία φτιαγμένη από 1500 πλαστικές φιάλες PET.

Το ταξίδι τους διήρκεσε εννέα μέρες, ενώ για τον επόμενο χρόνο σχεδιάζουν να φτιάξουν δύο σχεδίες. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του PET Rafting Project, οι νεαροί έφθασαν στο λιμάνι της Τουλτσέα, στην ανατολική Ρουμανία και από εκεί συνέχισαν τη διαδρομή τους για το Γκούρα Πορτιρέι, όπου και θα επιστρέψουν για να ολοκληρώσουν την περιπετειώδη «εκστρατεία» τους στα νερά του ποταμού.

«Θέλουμε να προωθήσουμε την κοιλάδα του Δούναβη ως τουριστική περιοχή» δήλωσε ο Ιουλιάν Νιτσίτα, μέλος της ομάδας του έργου και πρόσθεσε ότι επιθυμία του ίδιου και των υπόλοιπων μελών είναι να κάνουν μια ταινία για τους τόπους και τους ανθρώπους που συνάντησαν στο πλαίσιο του ταξιδιού τους. Συνταξιδιώτες του Νιτσίτα είναι ο Κρίστιαν Πουσκάσου, ο Τσίπριαν Κόσταν, ο Μάριος Λάλου, ο Ράντου Σεπτελίτσι, ο Άντριαν Ντουμιτράσκου και ο Μιχάι Καταλίν.

Η ιδέα των επτά νέων εμφανίστηκε πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ήθελαν να πάρουν μέρος σε ένα ταξίδι στον Δούναβη, πάνω σε μια σχεδία φτιαγμένη από κορμούς ξύλων, όμως, εγκατέλειψαν το αρχικό τους σχέδιο, διότι το θεώρησαν ανέφικτο και έφτιαξαν μια σχεδία από 1500 φιάλες PET, για την κατασκευή της οποίας χρειάστηκαν περίπου πέντε ημέρες.

Το ταξίδι των νέων, που οργάνωσαν το έργο για πρώτη φορά το 2011, θα ολοκληρωθεί στο τέλος αυτής της εβδομάδας.protothema.gr