Δίκαια και κατάλληλη λύση για την Ελλάδα θεωρεί την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει από τους εταίρους της στην ευρωζώνη, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντόνιο Ταγιάνι, στηρίζοντας την πρόταση του Επιτρόπου Ο.Ρεν.

Ακόμη εκτιμά ότι «θα ήταν προτιμότερο να ηγηθεί της τρόικας ένας πολιτικός και όχι τεχνοκράτες» και ανακοινώνει ότι θα επισκεφθεί μέσα στο 2013 για τρίτη φορά την Αθήνα μαζί με επιχειρηματίες, ευελπιστώντας να συμβάλλει στην προσπάθεια ανάπτυξης.

Ειδικότερα, μιλώντας για την επιμήκυνση στην αποπληρωμή των δανείων της Ελλάδας σε εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης RAI ο Ταγιάνι είπε: «θεωρώ ότι μια τέτοια λύση, στην οποία αναφέρθηκε ο Όλι Ρεν, θα ήταν δίκαιη και αλληλέγγυα προς την Ελλάδα, μια χώρα η οποία στο παρελθόν έσφαλε, αλλά την τελευταία περίοδο κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες».

Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε ότι πριν το τέλος του 2013 θα μεταβεί για τρίτη φορά μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα μαζί με ευρωπαίους επιχειρηματίες κι ότι ευελπιστεί η πρωτοβουλία αυτή να συμβάλει ουσιαστικά στις προσπάθειες ανάπτυξης της χώρας μας.

Ο Ταγιάνι είπε επίσης ότι θεωρεί πως «θα ήταν προτιμότερο να ηγηθεί της τρόικας ένας πολιτικός και όχι τεχνοκράτες, διότι με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαν να αξιολογηθούν καλύτερα οι ανάγκες της Ελλάδας, πέρα από μια λογική απλώς και μόνον τεχνικής φύσεως».

Αναφερόμενος στις Ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου, ο Ιταλός αντιπρόεδρος της Κομισιόν –μέλος του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι– εξέφρασε την ελπίδα να μην υπερισχύσουν «λαϊκιστικές και ακραίες πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην μελλοντική πορεία της ενωμένης Ευρώπης».


in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ