Όταν πριν από δύο χρόνια η Έϊμι από την Καλιφόρνια δημοσίευσε στο προσωπικό της blog μια φωτογραφία που έδειχνε το μωρό της να θηλάζει την ώρα που η ίδια έκανε γιόγκα γυμνή δεν φανταζόταν πως θα έκανε το γύρο του κόσμου και θα προκαλούσε πολλές και ποικίλες αντιδράσεις. Αρκετοί την κατηγόρησαν πως χρησιμοποιεί το μωρό της για να προβάλει τον εαυτό της, ενώ άλλοι υποστήριζαν πως πρόκειται για μια «σκηνοθετημένη» φωτογραφία.

Η ίδια η νεαρή μητέρα η «μαμά –γιόγκα» όπως έγινε γνωστή, περιγράφει στο blog της πως η φωτογραφία ήταν πέρα για πέρα αληθινή και περιγράφει την τρυφερή σκηνή με το μωρό της. «Βρισκόμουν με τον σύντροφό μου σε μια μικρή κοινότητα στη Χαβάι, όπου ελάχιστοι φορούσαν ρούχα.

Εγώ απλώς έκανα την καθημερινή μου γιόγκα και είχα λάβει τη θέση Shirishana όταν η μικρή Νάια ήρθε κοντά μου και άρχισε να θηλάζει. Ο πατέρας της την είχε αφήσει στο γρασίδι και η μικρή απλώς δεν μπόρεσε να αντισταθεί. Αυτό συμβαίνει πάντα. Όταν το στήθος είναι ελεύθερο και εκεί κοντά βρίσκεται ένα μωρό θα κάνει τα πάντα για να το πλησιάσει» αναφέρει χαρακτηριστικά η «μαμά –γιόγκα».

\"\"

Η Είμι και ο μουσικός σύντροφός της δημιούργησαν το blog για να μοιράζονται τις εμπειρίες τους από τα ταξίδια τους σε διάφορα εξωτικά μέρη με τους φίλους και τους συγγενείς τους. «Δεν πίστευα ποτέ πως αυτή η φωτογραφία θα λάμβανε τόσο μεγάλες διαστάσεις.

Δεν είχα κανέναν σκοπό να στείλω τη φωτογραφία σε ιστοσελίδες και περιοδικά για να προβάλω τον εαυτό μου. Απλώς μοιράστηκα μια όμορφη οικογενειακή στιγμή. Κάποιοι φίλοι στη συνέχεια τη δημοσίευσαν στο Facebook ως μια όμορφη φωτογραφία με μια μητέρα και το παιδί της. Από εκεί και μετά δημοσιεύθηκε σε εκατοντάδες άλλα μέσα ενημέρωσης» καταλήγει η ίδια η μητέρα.

\"\"

Αξίζει να σημειωθεί πως το αμερικανικό περιοδικό Parenting συνιστούσε αυτήν την παράξενη μέθοδο θηλασμού ήδη από τη δεκαετία του 1990!

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook