Ολοκληρώνεται το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού και του Κεντρικού Αγωγού Λυμάτων Κασταμονίτσας – Αμαριανού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας συνολικού προϋπολογισμού 704.335€ το οποίο η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας είχε καταφέρει να εντάξει στο ΕΣΠΑ και ξεκίνησε να το υλοποιεί στις αρχές Αυγούστου 2012.

Στα πλαίσια αυτά ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μινώα Πεδιάδας κ. Δημήτρης Μελεμενής επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του έργου προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά την πορεία εξέλιξης των τελευταίων εργασιών, λίγο πριν την παράδοσή του από τον ανάδοχο.

Το έργο υλοποιήθηκε χωριζόμενο σε δύο στάδια: α) κατασκευή των αντλιοστασίων και των εξωτερικών αποχετευτικών δικτύων ακαθάρτων, προϋπολογισμού 256.000€ και β) κατασκευή της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 448.335€. Οι αντίστοιχες συμβάσεις για την κατασκευή των δύο φάσεων του έργου είχαν υπογραφεί από τη Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας στη 1 Αυγούστου 2012 και στις 6 Φεβρουαρίου 2013.

Στα πλαίσια αυτά κατασκευάστηκε Βιολογικός Καθαρισμός και αποχετευτικά δίκτυα (σηπτικές δεξαμενές – αντλιοστάσια ανύψωσης και αποχετευτικοί αγωγοί) για τη συλλογή και μεταφορά των λυμάτων Κασταμονίτσας και Αμαριανού, δυναμικότητας 1000 ισοδύναμων κατοίκων ως το 2030. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου κατασκευάστηκαν:

1. Σηπτική δεξαμενή δύο (2) θαλάμων, όπου θα καταλήγουν τα προεπεξεργασμένα λύματα των οικισμών Κασταμονίτσας και Αμαριανού.

2. Δεξαμενή εξισορρόπησης, στην οποία επιτυγχάνεται η εξομοίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των λυμάτων και η εξισορρόπηση της παροχής προς το σύστημα βιολογικής επεξεργασίας.

3. Αντλιοστάσιο σταθερής παροχής.

4. Μετρητής παροχής τροφοδοσίας συστήματος.

5. Δεξαμενή αερισμού, στην οποία θα πραγματοποιείται η αποδόμηση του οργανικού φορτίου από αερόβιους μικροοργανισμούς.

6. Δεξαμενή τελικής καθίζησης.

7. Δεξαμενή χλωρίωσης (μαιανδρική ροή).

8. Δεξαμενή επεξεργασμένων.

9. Σύστημα διήθησης (2 μονάδες διήθησης για τη μείωση των αιωρούμενων στερεών και του οργανικού φορτίου.

10. Φίλτρο απόσμησης.

11. Σύστημα αυτοματισμών για τον έλεγχο λειτουργίας του συστήματος.

12. Ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος.

13. Οικίσκος ελέγχου (χώρος ηλεκτρικού πίνακα, Η/Ζ, αποθήκης και WC)

14. Λοιπά έργα υποδομής (διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου, περίφραξη οικοπέδου, δεντροφύτευση, ύδρευση, ηλεκτροφωτισμός, δίκτυο άρδευσης εντός του γηπέδου)

15. Λειτουργία – συντήρηση της εγκατάστασης για πέντε (5) έτη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook