Είναι γνωστό ότι τα primers, η πούδρα και τα σπρέι σταθεροποίησης μπορούν να κάνουν το μακιγιάζ μας να διαρκέσει για πολλές ώρες ακόμα και τις πιο ζεστές ημέρες. Αυτό όμως δεν ισχύει εάν καθώς εφαρμόζετε το μακιγιάζ σας αρχίσετε να ιδρώνετε. Πώς όμως θα το πετύχετε αυτό όταν το θερμόμετρο έχει φθάσει στο κόκκινο και οι κινήσεις που κάνετε επιδεινώνουν την κατάσταση; Μάθετε περισσότερα!

1. Ανάψτε τον κλιματισμό: πριν και καθώς εφαρμόζετε το μακιγιάζ σας καλό είναι να έχετε το πρόσωπό σας στο σημείο που βγαίνει ο αέρας από το air condition ή τον ανεμιστήρα. Έτσι θα κρατήσετε την επιδερμίδα σας δροσερή και δεν θα ιδρώσετε.

2. To πιστολάκι: εάν πρέπει να στεγνώσετε τα μαλλιά σας, κάντε το πριν το μακιγιάζ και στο τέλος περάστε τα μαλλιά με κρύο αέρα.

3. Παγωμένα προϊόντα: κατά τους ζεστούς μήνες καλό είναι να αποθηκεύετε τα πιο ευπαθή προϊόντα μακιγιάζ στο ψυγείο, όπως το primer, το υγρό foundation και την ενυδατική σας κρέμα. Όχι μόνο θα έχετε αίσθηση δροσιάς στο δέρμα σας μόλις τα εφαρμόσετε, αλλά θα αποφύγετε τις μικρο-φλεγμονές λόγω ζέστης. Μερικά όμως προϊόντα όπως η μάσκαρα δεν είναι κατάλληλα για το ψυγείο.

4. Αδιάβροχα προϊόντα: για να σιγουρευτείτε ότι το μακιγιάζ θα μείνει στη θέση του ακόμα κι αν ιδρώσετε μέσα στην ημέρα, προτιμήστε αδιάβροχα προϊόντα!

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook