Ο Αιγύπτιος ακτιβιστής Wael Ghonim, που ενέπνευσε τη νεολαία της Αιγύπτου για την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των ανθρώπων που επηρέασαν τον κόσμο το 2011, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη (21/4) από το περιοδικό ΤΙΜΕ.

Ο 30χρονος Ghonim εργαζόταν επί χρόνια στην Google, και παρέμεινε χωρίς πολιτική δράση, έχοντας χάσει τις ελπίδες του ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στην πατρίδα του σε σχέση με το καθεστώς του Μουμπάρακ.

Όμως, τον τελευταίο καιρό αποφάσισε να αποδείξει στους νέους συμπατριώτες τους ότι μόνο ως μαζικό λαϊκό κίνημα θα μπορούσε να έρθει μια πραγματική αλλαγή στη χώρα.

\"\"Αυτό που έκανε ήταν να εκμεταλλευτεί τα social media και τη δύναμη που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια και να χτίσει μια επικοινωνία προκειμένου να κινητοποιήσει τον κόσμο και να διαδώσει την ιδέα.

Ο Ghonim έδινε μεγάλη έμφαση στην δημιουργία μιας μαζικής ειρηνικής διαδήλωσης και στο δικαίωμα τους να μην υπακούσουν στις διαταγές του Μουμπάρακ.
 
Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του ήταν εντυπωσιακή. Μπορεί να μην ήταν ο βασικός υπαίτιος για την πτώση του Μουμπάρακ, αλλά συνέβαλε ουσιαστικά στην δρομολόγηση των γεγονότων.

Τη λίστα συμπληρώνουν πολλά ονόματα του επιχειρηματικού, πολιτικού, καλλιτεχνικού και επιστημονικού χώρου.

Μπάρακ Ομπάμα, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Τζέφρι Κάναντα, Κόλιν Φερθ, Στινγκ, έως και ο… Τζάστιν Μπίμπερ, φιγουράρει εκεί κάπου ανάμεσα!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook