Μια εξαιρετική εικόνα εκτυλίχθηκε την Παρασκευή το πρωί στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Ρεθύμνης. 55 νεαροί Ισπανοί μουσικοί , μέλη της οργανωμένης συμφωνικής ορχήστρας Vinculos από τη Siera Ισπανίας , έπαιξαν μουσική και εκτέλεσαν θεατρικά δρώμενα ενεργοποιώντας και τους ασθενείς του κέντρου. Οι εικόνες ανθρωπιάς ήταν φορτωμένες συγκίνηση αλλά και χαρά.

Το προσωπικό και οι γονείς των παιδιών ασθενών του κέντρου είχαν προετοιμάσει υποδοχή για τους νεαρούς μουσικούς και οι ίδιοι οι ασθενείς αποκατάστασης είχαν ετοιμάσει κεράσματα για τους καλλιτέχνες καλεσμένους τους.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η κ. Βάσω Μπαμιάκη, υπεύθυνη του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ : ‘Αυτή η επίσκεψη πραγματικά μας δίνει τόνωση και μας κάνει να πιστεύουμε ότι αξίζει να επιμένουμε για να βοηθάμε αυτούς τους ανθρώπους. Οφείλουμε να αγκαλιάζουμε αυτούς τους ανθρώπους, να τους ζεσταίνουμε την καρδιά τους και την ψυχή τους, διότι είναι άτομα όπως εμείς’

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών για τη συμφωνική ορχήστρα που έχει οργανώσει το Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου, το οποίο έχει και την ευθύνη της φιλοξενίας έχει ως εξής:

Σάββατο 24/8 12.30 Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου
18:00 Πρινές

Κυριακή 25/8 21.00 Πλατεία Άγνωστου Στρατιώτη

Δευτέρα 26/8 ΚΑΠΗ Ρεθύμνου

Η κεντρική συναυλία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 25 Αυγούστου στις 21:00 στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη με τη συμμετοχή των γνωστών καλλιτεχνών Ross Daly,Μιχάλη Σταυρακάκη και Γιάννη Πετράκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook