Υλικά

• 2 λαγοί περίπου 3 κιλά
• 2,5 κιλά κρεμμύδια για στιφάδο
• 2 μικρές σκορδοκεφαλές ακαθάριστες, πλυμένες
• 1 κ. σούπας τοματοπολτό
• 2 δαφνόφυλλα
• Λίγο γαρύφαλλο & λίγη κανέλλα
• 1 πορτοκαλόφλουδο ξερό
• Ελαιόλαδο
• 300 ml. κόκκινο ξηρό κρασί
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μερίδες, βρέχουμε με λίγο νερό τα χέρια μας και καθαρίζουμε απο τυχόν τρίχες τους λαγούς. Προσοχή, δεν τους πλένουμε και κρατάμε το αίμα τους άν έχουν. Σε μικρή μπασίνα (λεκάνη), βάζουμε το κρασί, διαλύουμε μέσα τον τοματοπολτό και εκεί μαρινάρουμε τους λαγούς τουλάχιστον για 2 ώρες.

Παράλληλα έχουμε καθαρίσει τα κρεμμύδια. Αποσύρουμε απο τη μαρινάδα το κρέας, το σκουπίζουμε και το αφήνουμε κατά μέρος. Περνάμε τη μαρινάδα απο σουρωτήρι και την κρατάμε και αυτή.

Σε πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος τσιγαρίζοντας σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα, όλα τα μπαχαρικά και τις σκορδοκεφαλές και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι & πιπέρι. Σβήνουμε με τη μαρινάδα του κρασιού και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σιγοβράζουμε για 1 ½ ώρα, ανακινώντας κατά τακτά χρονικά διαστήματα την κατσαρόλα χωρίς να την ξεσκεπάσουμε μέχρι το τέλος του ψησίματος. Δέκα λεπτά πρίν το τελείωμα ρίχνουμε και την φλούδα απο το πορτοκάλι.