Τους ευχήθηκε καλές διακοπές και τους είπε να επιστρέψουν στη δουλειά σε τρεις εβδομάδες. Το ίδιο βράδυ, ο Φαμπρίτσιο Πεδρόνι έδωσε εντολή να αρχίσει η αποσυναρμολόγηση του εργοστασίου του. Είχε αποφασίσει να το μεταφέρει από την Ιταλία στην Πολωνία, χωρίς να πει λέξη στους εργαζομένους.

Δεν πρόλαβε όμως να ολοκληρώσει το πλάνο του. Κάποιοι υπάλληλοι παρατήρησαν την κινητικότητα γύρω από το εργοστάσιο και έσπευσαν προλαβαίνοντας να μπλοκάρουν τα τελευταία 20 φορτηγά με τον εξοπλισμό. Και τότε ξέσπασε ο πόλεμος.

«Αν τους είχα πει νωρίτερα τα σχέδια μου για τη μεταφορά της μονάδας στο εξωτερικό, θα είχαν κάνει κατάληψη στο εργοστάσιο», είπε ο εργοδότης στο Bloomberg. «Η μόνη αλήθεια είναι πως ήθελα να επιβιώσει η επιχείρησή μου και στην Ιταλία δεν υπάρχουν πλέον οι κατάλληλες συνθήκες», εξήγησε ο Πεδρόνι.

Βέβαια τα επιχειρήματά του δεν έπεισαν τους εργαζομένους. Ηδη ο εργοστασιάρχης έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του, αλλά επιμένει πως δεν αλλάζει άποψη. Αλλωστε, ήδη άρχισε να λειτουργεί η μονάδα στην Πολωνία. Οσο για το ιταλικό παράρτημα, θα συνεχίσει να υπάρχει τυπικά, απασχολώντας δέκα υπαλλήλους.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook