Για την πλήρη συνεργασία της με τις ελληνικές Αρχές στην έρευνα που έχει ξεκινήσει για το e-mail περί «πασχαλινής» αναδιάρθρωσης διαβεβαίωσε η Citigroup τη Μ.Πέμπτη, λέγοντας πως ούτε η ίδια ούτε οι υπάλληλοί της έχουν κάνει οτιδήποτε μεμπτό.

Στην ανακοίνωσή της, η Citigroup ανέφερε: «Συνεργαζόμαστε με τις Αρχές και δεν θεωρούμε ότι υπήρξε κάποια παράβαση από την Citi ή τους υπαλλήλους της».

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το εν λόγω mail, που έκανε λόγο για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, «βουλιάζοντας» τη Μ.Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών και εκτοξεύοντας τα spread και τα CDS των ελληνικών ομολόγων.

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε στο Reuters ότι το επίμαχο e-mail εστάλη από αναλυτή της Citigroup. «O εισαγγελέας ερευνά το συγκεκριμένο e-mail και το πρόσωπο που το απέστειλε καθώς διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις με επίπτωση στο χρηματιστήριο» δήλωσε επίσης αξιωματούχος από το χώρο της Δικαιοσύνης, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Παρόμοιες φημολογίες στερούνται προφανώς κάθε σοβαρότητας και καταντούν γελοίες» είχε αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, προσθέτοντας και προσθέτει ότι θα ζητά εφεξής τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Αργότερα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώσαν ότι ο κ. Πολ Μος είναι υπαρκτό πρόσωπο και εργάζεται στον όμιλο Citigroup. Το εν λόγω πρόσωπο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται ως ο αποστολέας του επίμαχου e-mail, με παραλήπτη Έλληνα χρηματιστή, ο ρόλος του οποίου ερευνάται στην υπόθεση.

Επισήμως, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του πως το mail στάλθηκε από υπάλληλο «μεγάλου διεθνούς ομίλου που εδρεύει στο Λονδίνο». Η Διώξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία για διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών μέσω Διαδικτύου και ζήτησε συνδρομή μέσω της Europol με τις βρετανικές Αρχές.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα στο 2011 που η ελληνική οικονομία «πλήττεται» από φήμες που διακινούνται μέσω email.

Τον προηγούμενο μήνα, δέκα άτομα βρέθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης για mail που έκανε λόγο για ελληνική χρεοκοπία.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook