Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν οι δύο αδίστακτοι κακοποιοί που εισέβαλαν στο σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας στις Σέρρες. Αν και είναι καθηλωμένη στο κρεβάτι λόγω βαριών κινητικών προβλημάτων, δεν δίστασαν να τη… δέσουν χειροπόδαρα και να αρπάξουν ακόμη και τα τρόφιμα που είχε!

Η άτυχη 72χρονη είχε αφήσει ανοιχτό το παράθυρο του σπιτιού της στην κοινότητα Παραλίμνιο του δήμου Εμμανουήλ Παππά και είχε κατεβάσει μόνο τη σήτα για να δροσίζεται. Οι δύο δράστες την έκοψαν και μπήκαν ανενόχλητοι στο εσωτερικό όπου ζει μόνη η ηλικιωμένη και, αφού την έδεσαν, άρπαξαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους.

Από μετρητά δεν βρήκαν παραπάνω από 30 ευρώ, αλλά έκλεψαν τα χρυσαφικά της και τα… ρούχα της, ενώ άδειασαν και το ψυγείο από όσα φαγώσιμα περιείχε! Μετά από αρκετή ώρα, η 72χρονη κατάφερε να λυθεί και να καλέσει τους γείτονες σε βοήθεια. Όμως, οι ληστές είχαν ήδη εξαφανιστεί και οι έρευνες της Αστυνομίας δεν έφεραν αποτελέσματα.

Το γεγονός συντάραξε τη μικρή κοινωνία του Παραλιμνίου, ενώ οι δράστες αναζητούνται από την αστυνομία.

Εν τω μεταξύ, μέσα στην ίδια ημέρα, θύμα ληστείας έπεσε στη λαϊκή αγορά του Νέου Σκοπού, επίσης, στις Σέρρες και άλλος ένας ηλικιωμένος.

Αυτή τη φορά το θύμα ήταν τυφλός. Πέντε νεαροί, πουα αναζητούνται, υπό την απειλή αιχμηρού αντικειμένου τον τραυμάτισαν ελαφρά στο πρόσωπο και του αφαίρεσαν 1.300 ευρώ που είχε στο πορτοφόλι του, αφού κατάφεραν να τον απομονώσουν.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως τα δύο περιστατικά έρχονται λίγες ημέρες έπειτα από την τραγωδία με 78χρονο που είχε κινητικά προβλήματα στην Κόρινθο, όπου τέσσερις ληστές, για να τον κάνουν να τους πει πού έκρυβε τα χρήματά του, τον έκαψαν με αποτέλεσμα λίγες ημέρες αργότερα να χάσει τη μάχη με τον θάνατο.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook