Στην ταυτοποίηση των στοιχείων της ταυτότητας των δύο εκ των πέντε ληστών που «χτύπησαν» την Εθνική Τράπεζα στο Βελεστίνο, στις 14 Αυγούστου, προχώρησε η αστυνομία.

Ο ένας δράστης είναι αυτός που, όπως διακρίνεται στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, φοράει καρό πουκάμισο και ο δεύτερος πράσινη μπλούζα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha, και οι δύο είναι Έλληνες, γνωστοί στις αρχές, αφού στο παρελθόν είχαν φυλακιστεί για υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου.

Πρόκειται για μέλη σπείρας, η οποία δρα από το 2011, και μάλιστα έχει διαπράξει παρόμοιες ληστείες στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Τα στοιχεία αυτά φαίνεται πως δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση, αφού μέχρι πρότινος αξιωματικοί της αστυνομίας εκτιμούσαν ότι πίσω από τη ληστεία στο Βελεστίνο κρύβονταν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, και μάλιστα, πιθανολογώντας μάλιστα ότι πρόκειται για μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Υπενθυμίζεται πως η λεία των πέντε ληστών ανέρχεται σε 317.420 ευρώ.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία την περασμένη εβδομάδα, διακρίνονται οι δράστες ντυμένοι με βερμούδες, φορώντας γυαλιά και ένας τουλάχιστον εξ\’ αυτών περούκα. Αφού περίμεναν να έρθει η σειρά τους στον γκισέ, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους με την απειλή των όπλων που έχουν μαζί τους.

Ο επικεφαλής τους, που μιλούσε καθαρά ελληνικά έπιασε κουβέντα με έναν καταθέτη τον οποίο ρώτησε πόσα χρήματα είχε στο τσαντάκι του. Όταν εκείνος τους απάντησε, του είπε: «Βάλτα μέσα, εμείς ληστεύουμε τις τράπεζες, όχι τον κόσμο»!

Αφού γέμισαν δύο σάκους με τα χρήματα, έφυγαν περπατώντας σαν κύριοι μέσω του πεζόδρομου με κατεύθυνση προς το κοντινό ρέμα, όπου τους περίμενε άλλος ένας συνεργός τους με το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν.

Το κλεμμένο Ι.Χ. βρέθηκε μιάμιση ώρα μετά τη ληστεία στην περιοχή Άγιος Μηνάς, μεταξύ Βελεστίνου και Χλόης, όπου οι δράστες το είχαν πυρπολήσει καταστρέφοντάς το ολοσχερώς για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook